L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 13 de setembre del 2014

FESTES DEL POBLE 2014: La mascletà d'avui dissabte s'ajorna pel "risc màxim d'incendi" segons el Centre de Coordinació d'Emergències.i


Una imatge de l'incendi de Cullera que es vol evitar a Tavernes
El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha enviat a l’Ajuntament de Tavernes una notificació on se li informa que el nostre municipi té avui dissabte el nivell de “preemergència 3”, o siga, "Risc extrem d'incendi forestal". 

L’alcalde, Jordi Joan, atés que s’han de respectar les recomanacions del Centre de Coordinació, i més encara després dels fets ocorreguts en situacions semblants a Cullera, i donat que no es pot fer cap disparada de mascletà o castells en aquestes condicions a menys de 500 metres de masses forestals, ha decidit ajornar la mascletada, que queda ara marcada per el pròxim dissabte dia 20, a les 14 hores, i s’efectuara a la zona de Marjaletes. Una decisió presa, per tant, per la seguretat i vist la situació extrema de sequedat, vent i calor. 


També el castell que es dispara a l'eixida del Crist en el Calvari es trasllada a la plaça de l'Església i serà disparat quan entre el patró en el temple. 

Cal indicar que el castell de focs d’artifici anunciat per al dissabte dia 20 a partir de la mitja nit canvia de lloc d’ubicació i es trasllada del Camí Gandia a Marjaletes, zona aconsellada pels bombers. 

Cal indicar que avui mateix ha estat reunida a l’Ajuntament de Tavernes la Junta Local de Seguretat presidida per l’alcalde, i assistència dels responsables de la Guardia Civil i la Policia Local, on a més d’aquests temes de seguretat per focs artificials, s’han tractat altres referents a la coordinació dins de la setmana de festes.
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Comprenc la decisió de l'sjuntament però no se quin es el perill de tirar la mascleta en Av Malta.

Anònim ha dit...

Eixa segon part a mi em sona. ¿No va dir una cosa pareguda l'alcalde de Cullera?
El riu, horts, montanya Ombria... 500 metres lliures...

Anònim ha dit...

El de Cullera va ser un castell (aeri) no una mascletada (terrestre),no es pot comparar.

Anònim ha dit...

O siga que les mascletades no tenen la seua part de coets aeris? Mare meua el que s'ha de llegir.

Anònim ha dit...

No a la mateixa altura ni carrega que els castells. Que es tire com tradicionalment es feia a la Plaça de l'Ajuntament i cap perill. Tot propaganda politica nomes per comparar-se amb Cullera, i de passada s'estalvien uns eurets en no tirar-la.

Anònim ha dit...

Crec que només tens ganes de parlar i parlar per no callar.
La mascleta no s'anul·la, es trasllada de dia.
Ara pel que es veu tu saps més que la Junta de Seguretat Local, reunida el divendres, i saps mes que el centre de control d'emergencies.
Sabut que es el xic.

Anònim ha dit...

No has contestat sobre la proposta de tirar-la a la Plaça Major. Si abans es feia, es podria repetir,tant com agrada ara mantenir les tradicions com la d'anar de processó sense ser devot ni creient.
Evadint respostes,resabut que és el xic.

Anònim ha dit...

Que la tiren. A mi que em dius. Com si volen posar els bous enmig la plaça major que no seria cap novetat o enmig del Passeig.
Anem a vore això que te que vore amb la normativa de prevenció d'incendis i el que diu el Centre de Control d'Emergencies.

Anònim ha dit...

Almenys han tingut un poc de coneixement de tindre en compte les recomanacions del CCE. Per a altres anys sería convenient trobar algún lloc amb menys risc d'incendis que a l'actual ubicació. El passeig sería un bon lloc.