L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 5 de setembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El Taller Ocupacional d’ADISVA no té data d’acabament per la falta de voluntat política del PP



El Taller Ocupacional que ADISVA té en construcció des de fa uns anys no té data exacta d’acabament, simplement perquè el PP no ha tingut voluntat política que s’acabe en els pròxims mesos.

Així de clar. El passat ple de juny, el govern municipal va proposar una modificació de crèdits per valor de 100.000 euros i el PP de Manolo Vidal es va oposar, al hora que la regidora trànsfuga deia que com eixos diners venien del superàvit del 2013 considerava que s'han de destinar a pagar el deute als bancs i afirmava que “quan abans paguem el deute abans podrem invertir en les coses que ens fan falta”. 

En eixes condicions i vist la nul·la voluntat del PP i de la regidora no adscrita a recolzar la proposta del govern, i com que el govern municipal está en minoria, es va fer un recés i finalment es deixava sobre la taula. Es deixava, però, la porta oberta perquè el PP reconsiderara el seu posicionament, i poder aprovar en un altre plenari eixa quantitat de 100.000 euros per a destinar a ADISVA. 

Han passat tres mesos, un temps més que prudent, i per ara desconeixem que el PP haja reflexionat o decidit res al respecte. Potser es que ha estat massa ocupat presentat al·legacions al pressupost sense estar legitimitat per fer-ho. 

Per tant, el que llegim avui en “Las Provincias” és la interpretació particular del seu corresponsal i no s’adiu en els fets passats ni la realitat. I ho argumentem: es diu en el diari que “la puesta en marcha del centro deberá esperar, ya que se ha caído del presupuesto”. I això, no és veritat: no es pot caure del pressupost del 2014 un cosa que no havia estat mai en ell. I eixa partida no havia estat mai. 

Caldrà aclarir que el govern municipal va proposar agafar eixa quantitat del remanent del pressupost del 2013. I no solament va contemplar eixos diners perquè ADISVA acabe el centre, sinó que a més també contemplava destinar: 

251.000 euros per senyalització horitzontal
130.00 euros per a accessibilitat i passos de vianant i voreres
80.000 euros per a l’adequació de la plaça Lepanto-Riu Vaca
52.000 euros per elaboració de un projecte especial pla de l’aigua
50.000 euros per a taller ocupacional
976.520 euros per a Fons de Contingència 

O siga, no només el PP es va oposar a destinar 100.000 euros per al Centre Ocupacional, sinó també es va oposar a la senyalització del poble, a adequar la plaça Lepanto-Riu Vaca o a deixar altres 976.520 euros com a fons de contingència per a altres necessitats o obres que poden sorgir.


La postura negativa del PP, el corresponsal de Las Provincias la soluciona dient que “la modificación no prosperó al no presentarse en solitario”, o siga sembla ser que hi ha bona "entente" entre l'autor de la noticia i el PP i Manolo Vidal quan més o menys deixa entrevore que s'hauria aprovat la despesa d’ADISVA, una entitat privada, si s'hagués presentat en solitari però no amb les demés obres, aquelles destinades a tot el poble, que queden com a no interessants. 

I acaba el corresponsal novament amb un frase on es capgira la realitat: “en los presupuestos elaborados por el bipartito no aparece la partida que ellos mismos pidieron tiempo atrás”. I això és inexacte: el govern no ha de demanar cap partida a ningú quan és ell qui presenta el pressupost, però és que parlem d’una modificació de crèdits a càrrec del remanent del pressupost del 2013, sense res a vore amb el pressupost del 2014. 

Remanent per als bancs o per a invertir a Tavernes? 

El govern de Rajoy, com ja s’ha dit en altres ocasions, té un únic i gran interés: que paguem als bancs. I s’ha tret de la mànega la norma i llei que els ajuntaments amb remanents positius, com Tavernes el 2013, els destine a avançar capital del deute als bancs.


Què vol dir això? El govern municipal fa aconseguir estalviar en el 2013 uns diners, fruit de la bona gestió i del sacrifici de tot un poble, però el Ministre Montoro vol que no es destinen a obres ni a inversions per el poble, sinó a pagar als bancs. 

El govern municipal ho té clar i l’alcalde Jordi Joan ho va dir en la darrer assemblea informativa en la Casa de la Cultura: el govern no està disposat a pagar els bancs, primer perquè estem complint religiosament i estem al dia en els pagaments que ens pertoca i segons perquè són diners que hem aconseguit amb sacrificis i bona gestió per al poble, i no per avançar capital als bancs com vol Montoro. 

I dels diners del remanent es d’on es pagava el taller ocupacional d’ADISVA i les demes obres que hem dit adés. Però ni el PP ni la regidora no adscrita han estat disposats a cotradir Montoro i aprovar aquelles obres i menys encara a fer front a les possibles responsabilitats judicials que se’n puguen derivar d’aquesta desobediència. 

Hem sabut que Manolo Vidal, portaveu del PP, va dir al govern municipal temps arrere que calia esperar perquè el govern de Madrid estava replantejant-se la situació i podia autoritzar que els municipis que estan al dia i paguen religiosament als bancs, com ho fa Tavernes, destinen els remananents a obres que beneficien els veïns. 

Però el temps passa i passa i passa i Madrid no decideix res. Ni pensem decidesca quan el PP només té com a únic interés els bancs, mai les persones i els ciutadans. 

L’alcalde va proposar a l’oposició anar tots a una en aquest tema, dedicar els diners a inversions a Tavernes, i assumir tots la responsabilitat de la desobediència. Ho va dir al final del ple del juny, quan afirmava que el govern estava disposat a consensuar tot el que calguera per destinar els diners a obres al poble.

Però passen els mesos i el PP no sap ni contesta. Igual que el president Fabra i el valencià, el PP de Tavernes s’ajupeix, s’agenolla i segueix els dictats de Madrid, encara que sap que són uns diners del poble i que haurien de revertir en el poble.


Per cert, aquest tema de Montoro i els bancs guarda estreta relació amb el perquè de l'informe negatiu de la Intervenció local al pressupost del 2014, i que explicarem en una altra ocasió. 
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Vosaltres mateix ho digueu, desobedint la llei amb la possibilitat de recaure en delicte de inhabilitació, i no digueu qué el PP en les seues al.legacions ha proposat eixos diners per a incluir en el pressupost i el govern no ha volgut.

Anònim ha dit...

Inhabilitació? No sé quina por tenen els del PP si això beneficia al poble. Al cap i a la fi es per això que es van presentar ¿no?.

El debat no és eixe sino: A qui vol el PP beneficiar, a Tavernes o als bancs?

I no compartisc gens ni miqueta això de que el PP ha presentat al·legacions: no es poden considerar com a presentades des del moment que ho va fer una persona que no estava habilitada.

Anònim ha dit...

Entonces si la proposta del govern no era legal i no va ser votada en pleno i ara la proposta del PP tampoc era legal com pot ajudar l'ajuntament a acabar el taller ocupacional?
Vaja enredro.

Anònim ha dit...

Via modificació de credit, ja en van tantes que una mes no es notará, sols falta la voluntat politica de fer-ho.