L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 15 de setembre del 2014

Tavernes és un dels pocs Ajuntaments amb un protocol definit sobre violencia de gènera i avalat pel Ministeri de l'Interior.



L’Ajuntament de Tavernes, a iniciativa de l’alcalde Jordi Joan, firmarà els protocols amb la Delegació de Govern que facilitaran a la Policia Local l’accés informàtic als arxius de violència de gènere del Ministeri de l’Interior. Tavernes serà un dels pocs Ajuntaments espanyols adherits a estos tipus de convenis tal com es va decidir en la Junta Local de Seguretat Ciutadana reunida el divendres dia 12 a l’Ajuntament i presidida per l’alcalde, Jordi Joan.

En acabar la reunió, la màxima autoritat vallera va explicar que amb la firma d’estos protocols “avancem en la col·laboració iniciada el 2006 amb la Guàrdia Civil sobre el seguiment d’ordres d’allunyament per violència de gènere. La Policia Local de Tavernes tindrà accés informàtic a l’arxiu en matèria de gènere, d’una elevada protecció, i podrà fer un seguiment íntegre de les víctimes de violència domèstica i de gènere que tinga assignades, participant i col·laborant amb la Guàrdia Civil en les diligències i seguiment d’ordes d’allunyament que imposen els jutges”. També ha constatat que no hi ha massa Ajuntaments adherits a un conveni al qual se sumarà Tavernes en uns mesos.

L’alcalde Jordi Joan ha explicat que l’any passat va acordar amb Delegació de Govern formalitzar la col·laboració iniciada en el 2006 i així, en la Junta Local de Seguretat de novembre del 2013, es va fer constar l’adhesió formal de la Policia Local de Tavernes al conveni en matèria de violència de gènere establert pel Ministeri de l’Interior i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. El procediment d’adhesió es va concloure en la Junta Local de Seguretat celebrada ahir. 

A partir d’ara i durant el mes que ve l’Intendent en Cap de la Policia Local i l’Alférez de la Guàrdia Civil de Tavernes  iniciaran una sèrie d’entrevistes que finalitzaran en un acord escrit que signaran els dos màxims representants dels cossos policials a Tavernes. “L’acord o protocol escrit ha de contemplar els tràmits i la forma de repartiment de tasques en matèria de violència de gènere i seguiment informàtic íntegre de cada cos policial. Ja no es tractarà de col·laborar oficiosament sinó tot el contrari, un repartiment dels casos i cada cos serà responsable del seu seguiment des de l’inici i fins a la seua conclusió. Això implica  una gran dedicació i responsabilitat per part de la Prefectura i agents de Tavernes en els quals es delegue, els quals tindran accés complet al fitxer informàtic i es realitzarà directament el seguiment i tots els tràmits de forma autònoma”.

La pròxima Junta Local de Seguretat, prevista per al mes de novembre, aprovarà definitivament  el protocol policial i,  a més, l’alcalde Jordi Joan haurà de signar el conveni que donarà suport a tot el procediment.

Una vegada signat el protocol es procedirà a la designació d’agents per la Prefectura de Policia Local i a la formació per a utilitzar el programa informàtic de seguiment de víctimes. L’alcalde ha indicat que es calcula que el primer trimestre del 2015 estarà conclòs tot el procediment formal que exigeix el conveni que ho legitima i la Policia Local de Tavernes estarà integrada a la xarxa i formalment adherit al conveni. També hi ha previst establir uns mesos de seguiment policial (policia local – Guàrdia Civil) i altres amb cossos policials i altres departaments relacionats amb l’assistència a la dona maltractada, cas de la Regidoria de Benestar Social, un seguiment que convocarà la pròpia Alcaldia amb la periodicitat que s’acorde.
-