L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 17 de setembre del 2014

Tavernes pot dedicar fins a 100.000 euros al pla d'estalvi energètic i dismininució de contaminació lumínica.



Tavernes pot dedicar fins a 100.000 euros per a adquirir articles d'il·luminació LED dins del nou pla d'eficiència energètica en edificis municipals i eficiència energètica en l'enllumenat públics que impulsa Diputació.

L'Ajuntament de Tavernes haurà d’aportar 20.000 euros i la Diputació fins 80.000 euros de subvenció amb la qual cosa la nostra ciutat pot dedicar fins a un total de 100.000 euros si decideix acollir-se al nou programa d'estalvi energètic i disminució de la contaminació lumínica.

La resta d'ajuntaments de la Valldigna, cas de Barx i Benifairó rebrien fins a un màxim de 16.000 euros i Simat fins a 20.000 euros. La quantia de l'ajuda depèn de la població de cada municipi i l’aportació de la Diputació és un màxim del 80% del cost total.

El pla d'eficiència energètica en edificis municipals i eficiència energètica en l'enllumenat públic cerca afavorir l'estalvi energètic i millorar l'eficiència energètica dels municipis de la província de València. Per a aconseguir-ho, els ajuntaments poden adquirir tubs LED, bombetes LED, dicroiques LED, que poden ser bombetes dicroiques o transformadors per a dicroiques GU5.3, downlights LED, panells LED, campanes LED i projectors LED amb els quals procedir al canvi dels actuals.


La voluntat de l'Ajuntament és acollir-se al pla. La regidora de Compromís, Llum Sansaloni, responsable de contractació, estudia la partida destinada a manteniment per continuar la línia encetada l’any passat quan es va canviar enllumenat en la Goleta de la platja, Els Sequers, Passeig Còlon i Lepanto. També es van beneficiar els edificis municipals i escoles, que han gaudit de canvis a Led i renovació d'aparells antics per a estalviar consum. El problema que apareix és que les bombetes no acoblen a totes les lluminàries.

Malgrat la voluntat de reduir el consum i per tant la factura elèctrica, aquesta no baixa tant com desitjaria l'Ajuntament perquè encara que ha disminuït considerablement el consum elèctric, l'incessant augment de l'electricitat repercuteix negativament en l'estalvi final. 
-