L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 d’octubre del 2014

ARTICLE D'OPINIO: Per les persones i la dignitat, per un canvi al País Valencià

La realitat valenciana és molt diferent a la realitat d’altres nacions de la península i eixa realitat també ens ha de marcar les prioritats a aquelles persones que ens estimem el nostre País Valencià. El 9 d’Octubre és una data assenyalada al nostre calendari. És dia de festa gran per als valencianistes que treballem tot l’any pel país, per la seua gent, per la seua cultura, llengua, economia, tradicions... I és dia en què els fariseus i falsos valencianistes intenten fer vore que ells ho són més que ningú, encara que ja els coneixem pels fets o, millor dit, per allò que no fan pel País.

Aquest 9 d’Octubre ha de ser la darrera Diada Nacional Valenciana en què un govern del PP presidisca els actes de la nostra celebració com a poble. Ha de ser així per higiene democràtica, pel present i pel futur de les persones que habitem aquest lloc del món que és el País Valencià.

I per a ser el darrer 9 d’Octubre d’un Consell i d’una cambra amb majoria de la dreta antivalenciana i antipersones, hem de sumar esforços, hem d’evitar la fragmentació i hem de deixar els projectes personals per un projecte col·lectiu: Recuperar i dignificar les institucions valencianes per a posar-les al servei de les necessitats de les persones, les grans damnificades de les polítiques antisocials, antivalencianes i que han propiciat el saqueig de les nostres arques públiques. El PP no dóna la partida per perduda, no hi haurà canvi si no fem les coses bé i no hi haurà canvi si es treballa per un canvi de signe en el poder sense més. El canvi ha de ser útil, no un simple joc de cadiretes.

La corrupció del nostre país no sols és política. És econòmica, és social, és moral i el 9 d’Octubre ha de ser una data per reconèixer públicament aquelles valencianes i valencians que porten dècades treballant per la dignificació. No podem oblidar les víctimes i familiars de les víctimes del Metro. Ni tots els moviments de “Salvem”, ni les plataformes antidesnonaments, ni els que creuen en una escola pública valenciana de qualitat.

Aquest 9 d’Octubre, no hi serà RTVV per recordar una data històrica, la nostra partida de naixement com a país. El PP acabà amb el que era la seua principal eina de propaganda política i el canvi valencià ha de fer possible que els qui tancaren RTVV no tornen a governar, no tornen a malbaratar, no tornen a ajudar a saquejar i, a més a més, perquè tornen tot allò que han furtat a les valencianes i valencians i al seu benestar.

Castigats per un mal finançament, per unes insuficients inversions, esperant un deute històric que mai arriba, manen rojos o blaus... El poble valencià és un poble castigat i mai respectat per uns governs que ens marginen i que volen retallar-nos el nostre autogovern. Cal que comencem a treballar i que el proper 9 d’Octubre la societat valenciana celebre amb alegria el seu dia, amb eixa alegria per ser valencianes i valencians en un món global que encara no ens han pogut furtar. Entre totes i tots podem.


Enric Morera
Sindic de Compromís a les Corts Valencianes