L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 d’octubre del 2014

Compromís aconsegueix que el Tribunal Constitucional condemne per sisena vegada al PP per vulneració dels drets fonamentals dels diputats valencians.

Compromís, a través de la diputada Mònica Oltra, va interposar al Tribunal Constitucional (TC) una denúncia contra el PP per vulneració de drets fonamentals com a diputada. La denuncia al TC es va presentar després que la Mesa de les Corts Valencianes, que presidia Juan Cotino, del PP, és va negar a tramitar iniciatives parlamentàries de Compromís.

Com en els altres sentències, el TC estableix que la Taula de les Corts Valencianes, dominada amb majoria absoluta pel PP, va vulnerar l'article 23.2 de la Constitució: el dret a la participació política en condicions d'igualtat de Mònica Oltra com a diputada. En conseqüència, declara nul·la la inadmissió al febrer de 2012 d'una proposició no de llei, pel qual la diputada de Compromís instava al Govern central a condemnar la revolta militar de 1936 i la dictadura franquista. La Taula presidida per Cotino, i amb Font de Mora de vicepresident, va rebutjar tramitar la iniciativa.

Mònica Oltra ha dit que “ de nou la justícia posa en evidència que els membres del PP de la Taula de les Corts exerceixen un abús de poder i contravenen el que diu la Constitució”. Per a la diputada “no pot ser és que el PP s'erigisca en defensor de la Constitució quan incompleix el que marca i els jutges els han de posar en el seu lloc".
 
La diputada de Compromís ha indicat que "si hi haguera decència en el PP" els membres de la Taula de les Corts condemnats per vulnerar drets fonamentals "haurien de deixar els seus càrrecs". Un, el president, Juan Cotino, ho va fer el dilluns, però un altre Font de Mora, ocuparà demà dimecres el càrrec deixat per Cotino.
-