L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 d’octubre del 2014

El clarinetista de Tavernes, Alexandre Escriva, ha aconseguit el segon premi en el 10é Concurs Internacional de Clarinet "Severio Mercadante" celebrat a la ciutat de Noci (Bari-Itàlia).



 
Alexandre Escrivà ha indicat que ha estat "una molt bona experiència" la participació en aquest 10é Concurs Internacional de Clarinet "Severio Mercadante" celebrat a la ciutat de Noci (Bari-Itàlia) i on indica que el nivell ha estat molt alt però li ha resultat un plaer participar.
 
El clarinetista valler ha interpretat “Concertino” (de G. Donizzeti) i “Concerto” (de V. Bucchi) en competició amb gent de diferents països, però allò que més li ha agradat ha estat conéixer al prestigiós jurat de la competició, de primeríssima fila, i conformat per Patrick Messina (França), Jan Jakub Bokun (Polònia), Luís Gomes (Portugal), i Paolo de Gaspari i Antonio Tinelli (Itàlia).

No cal ni dir que els amants de la música, i els vallers en general, estem d’enhorabona perquè Alexandre Escrivà Grau (Tavernes, 1996) està consolidant-se com una de les promeses més sòlides de la interpretació musical a terres valencianes, i podem dir que des de fa uns dies una sòlida realitat estatal. I això malgrat no haver acomplert encara els 18 anys. 


Va començar els seus estudis musicals ben prompte, als vuit anys, a l’Escola de Música "Mestre Arnau" de Tavernes, amb Jose Luís Palomares com a professor en l’especialitat de clarinet fins el tercer curs de grau professional. El curs següent va ingressar al Conservatori "José Manuel Izquierdo" de Catarroja, sota la direcció d’Alberto Ferrer, professor amb el qual va finalitzar el grau professional. Justament aleshores, i en haver conclòs el Batxillerat a l’IES La Valldigna, va aconseguir entrar com a número 1 al Conservatori Superior "Joaquín Rodrigo" de València. En aquest cas, el seu professor d’instrument serà el prestigiós, i també valldignenc, Emilio Ferrando.

A més, ha rebut classes de perfeccionament amb professors de renom, i ha participat en diversos cursos de formació. Un dels primers va ser "La música de cambra en el Clàssic Romàntic i el segle XX”, impartit pel professor Robert Silla. Posteriorment en vindrien altres, d’interpretació en especial, dirigits per professors com Enrique Pérez, Rafael Albert, José Cerveró, Carlos Lacruz, Eduard Raimundo, Rafael Climent, Juan Navarro o Jose Franch-Ballester.

Al quinze anys va obtindre el segon premi en el "V Concurs de Jòvens Intèrprets" celebrat a Rotglà i Corberà. I fa poc un dels més prestigiosos guardons musicals autonòmi: el Premi Extraordinari de Final de Grau Professional de Música en l’especialitat de Vent-Fusta, després d’una dura competició celebrada entre el 23 i el 25 de setembre, en la qual han participat els músics joves valencians més brillants. Alexandre va quedar en primer lloc després d’haver sigut qualificat amb la màxima nota en la prova d’interpretació instrumental, amb partitures de C. M. von Weber, Poulenc i A. Copland. 
-

 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Buf!Que maquina,enhorabona.