L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 30 d’octubre del 2014

El diputat de Compromís Joan Baldoví presenta esmenes als pressuposts de l’Estat del 2015 demanant l'execució del projecte de millora del Vaca i un Centre d'Interpretació de Bolomor.

El projecte cal per evitar açò .... (Passeig Colom)


Una vegada més.... i van quatre anys, el diputat per Compromís Joan Baldoví demana la inclusió de 30 milions d’euros en el pressupost de l'Estat per destinar-los a les obres de drenatge i laminació del riu Vaca en el recorregut per la Valldigna i Xeraco. Cal recordar que les altres ocasions, el vot del PP en el Congrés de Madrid ha impedit l'aprovació i entre els que pitjaren el botonet del "no" estaven els diputats valencians del PP, eixos que després s'omplin la boca dient que defensen els interessos dels valencians.

L'esmena recorda  el perill d’inundació de Tavernes i el terme i la Valldigna en general amb ocasió de grans pluges. Els 30 milions es destinaran al projecte de millora, drenatge  i laminació del riu Vaca que va ser paralitzat en el 2011 pel govern de Rajoy quan entrava en fase d'adjudicació. El projecte estava previst fora seria executat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer dins dels plans que el Ministeri de Medi Ambient havia assignat a la comarca Safor-Valldigna en el programa “Gestió i infraestructures del cicle de l’aigua”. De fet, és pràcticament l'únic projectge on no s'ha mogut un metre de terra.

El projecte cal per evitar açò.... (zona del pavelló)
 La segona esmena sol·licita una inversió de 500.000 euros per destinar-la al projecte i  obres d'un "Centre d'Interpretació", un centre que, en opinió dels científics, es necessari per fer més visitable i més entenedor als valencians en general i a qualsevol visitant el jaciment de la Cova del Bolomor. La proposta va nàixer arran de la visita que el diputat va fer al jaciment fa unes setmanes i en el transcurs de la qual els investigadors li indicaren aquesta necessitat per potenciar la difusió del jaciment.

El Centre d'Interpretació ha d'impulsar la posada en valor del jaciment, i facilitar la difusió i el coneixement de Bolomor a més de ser un al·licient en l'oferta turística i cultural que ja ofereix Tavernes i la Valldigna.
El projecte cal per evitar açò... (CEIP Alfàndec)


Un projecte que s'havia d'adjudicar en el 2011


El projecte del riu Vaca estava previst adjudicar-se a finals del 2011, però l'ascensió al govern de Rajoy i el PP va tindre com a conseqüència la paralització. I no anem a repetir, per ser massa sabut, que el projecte eliminaria "l'ai al cor" que tenen molts vallers quan arriba alguna gota freda per por a inundacions a més de que servirà per donar la solució definitiva al problema urbanístic del Vergeret (herència del PP) i es podria executar la promesa circumval·lació a la ciutat per evitar el pas de la comarcal pel centre de Tavernes. 

Al respecte cal també recordar que  l'alcalde Jordi Joan, va convocar tots els partits amb representació a l'Ajuntament quan es va saber la paralització del projecte pel govern de Rajoy. En eixa reunió, de l'any 2001, els partits assumiren el compromís d’instar als respectius grups parlamentaris de Madrid perquè el projecte de laminació del Vaca s’incloguera ja dins dels pressupostos del 2012.

Eixe era l'objectiu de la primera esmena presentada pel diputat de Compromís, Joan Baldoví, en el pressupost del 2012 i recolzada en la votació del Congrés pels demes grups parlamentaris excepte el PP. El grup popular en el Congrés de Madrid va repetir el vot en contra a les esmenes presentades el 2013 i el 2014, causa principal de que el projecte es mantinga paralitzat.

El projecte cal per evitar situacions com aquestes 



-