L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 21 d’octubre del 2014

El govern del PP ha gastat 1.150 milions de la caixa fixa durant el temps que està obligat a donar les factures a Compromís.


El Govern valencià ha gastat entre el 2006 i el 2013 i per pagaments en el sistema opac de caixa fixa un total d'1.150 milions, o siga 577.000 euros de mitjana per cada dia hàbil de l'Administració. ¿I en què s'han gastat aqueixos 1.150 milions, que vénen a ser com 80 vegades el pressupost de Tavernes?

És el que pretenia saber Compromís en recórrer davant el TSJ la negativa del PP de facilitar les factures a l'oposició. Tant la premsa, i ací en la Cotorra, hem informat aquests últims dies que el TSJ ha obligat al govern valencià del PP a lliurar a Compromís les factures de caixa fixa entre el 2006 i el 2013. També s'ha informat que el govern valencià va a recórrer al Suprem per a no lliurar les factures a la coalició de Mònica Oltra, diputada que en nom de Compromís va acudir al TSJ davant la negativa del PP.

¿I perquè aqueix interès del PP valencià en no lliurar/mostrar les factures? ¿Hi ha alguna cosa que amagar, que no es vol es conega per l'oposició o la ciudadania quan els comptes han de ser públics.?

El diari Levante-EMV ens dóna algunes claus quan després de dir que "el Consell ha recorregut al Suprem per a evitar el lliurament a Compromís" afig que amb açò "s'ha posat l'atenció sobre aquesta zona fosca dels comptes" i informa que han transcendit factures que han fet esclatar l'escàndol en aparèixer pagaments de viatges i allotjaments, vitamines per al president Fabra i fins a Ous Kinder i pits de pollastre Villaroy per a alguns alts càrrecs, passant per part dels urinaris i uniformes de la visita del Papa. Mònica Oltra ho va dir amb ironia "la caixa fixa són les targetes negres de la Generalitat".

La caixa fixa serveix per a pagar sense control previ i al marge del pressupost per a la seua justificació posterior. Segons el periòdic, en el 2006 el Consell del PP va gastar 165,8 milions; en 2007 van ser 176,7; en el 2008 el màxim 190,4 milions; en el 2009 va ser 182,9; en el 2010 altres 173,9; en 2011 es baixa a 92,8; en 2012 es gasta 85,2 i en el 2013, solament 82,7 milions.

Els fons es reposen de dos comptes, una del BBVA i una altra de La Caixa. El darrer anys, el any 2013 es quan menys s'ha tirat mà de la caixa opaca però fins i tot va suposar el 3,2 % del capítol de funcionament de la Generalitat, enfront del 8,1 % que va representar en 2008. O siga, en conjunt un molt important desemborsament econòmic.