L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 d’octubre del 2014

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, presenta la dimissió


Juan Cotino ha presentat la dimissió com a president de les Corts Valencianes. Ja fa dies que l'ex-conseller va anunciar que no trigaria a plegar, i que abans de jubilar-se volia tornar a la seva feina professional, l'agricultura. El dirigent del PP deixa avui la política, després de vint anys i esquitxat per nombrosos escàndols de corrupció. Està implicat en diverses causes judicials, entre les quals Gürtel, Bárcenas, Vaersa i Emarsa, tot i que no ha volgut relacionar-ho direcament amb la seva decisió. 

El PP valencià proposarà amb prou seguretat a l'actual vice-president del parlament i ex-conseller valencià Alejandro Font de Mora. El seu nom serà votat abans que comenci el ple de dimecres. La vice-presidència primera serà ocupada pel diputat popular Rafael Maluenda. 

Vida i miracles de Juan Cotino

Joan Cotino va ser assenyalat per alguns familiars de les víctimes de l'accident de metro de València com la persona que va anar, casa per casa, oferint treball i ajuda del Consell. En teoria a canvi de res, però si que preguntava als interessats si anaven a seguir per la via judicial.

Juan Cotino, conseller de Benestar Social que li va dir a la diputada Mònica Oltra que li faria vergonya com a pare tindre una filla així “si és que la coneixia”. Cotino ho va dir sabent que Mònica Oltra no va poder usar el cognom patern fins al 1981, perquè el seu pare era separat i vivia exiliat amb la seua mare a Alemanya. Solament ho podia saber si havia consultat el seu expedient que estava en el departament que dirigia.

Juan Cotino va ser director general de la policia durant els anys 1996 a 2002 on va arribar de la mà de José María Aznar i Jaime Mayor Oreja. Després de la victòria de Zapatero en 2004 troba refugi en el govern de Francisco Camps, al qui li uneix una gran amistat i similar filiació religiosa: Opus Dei. Amb Camps exerceix de conseller d'agricultura, pesca i alimentació; de medi ambient i de benestar social, arribant a ser vicepresident tercer del govern valencià. Després de la victòria electoral de 2011, Camps el proposa com a president de les Corts Valencianes.
Tots dos apareixen vinculats amb la trama Gürtel. En el cas de Cotino, el seu vincle és a través del fill del seu ja famós germà, Vicente Cotino. El seu nebot figura al capdavant de Sedesa, una de les empreses investigades per finançar, presumptament, actes del Partit Popular valencià.

També el jutge haurà de dictaminar si l'empresa de Cotino pagava obres i serveis a Álvaro Pérez ‘el Bigotes’, Francisco Correa i Orange Market, per treballs no realitzats, part d'aquests diners aniria a finançar al partit.

També apareix el cognom Cotino en els famosos papers de Bárcenas. Segons la presumpta comptabilitat de l’extresorer, l'empresa familiar hauria ingressat 200.000 euros al març de l'any 2004, en plena campanya electoral.

Juan Cotino insulta a Mónica Oltra