L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 24 d’octubre del 2014

L'ajuntament de Tavernes ha firmat el conveni LIFE de la UE per actuar en zones humides del terme

Imatge d'una reunió de treball a València
L'Ajuntament de Tavernes, junt a altres municipis de la Safor, ha firmat el conveni LIFE de la UE per a actuar en les zones humides del terme incloses dins del ZEPA Marjal de Safor.

El projecte s'ha presentat a la UE a través de la Generalitat Valenciana i si Europa l'aprova finalment a principis del 2015, cosa amb la qual es té confiança en ser avalat per la Generalitat, serà unprojecte a desenvolupar al llarg de 5 anys i mig, fins al 2020.

Els implicats, per tant, la Generalitat i també la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Vaersa i els ajuntaments de Gandia, Xeresa, Xeraco i Tavernes. Igualment es pot incloure al projecte la UPV Campus de Gandia per aconseguir la col·laboració de Ciències Mediambientals.

El conveni amb Europa es gestiona a través de la Generalitat i propiciarà actuacions en les zones LIC (lloc d’interès comunitari) i ZEPA Marjal de la Safor, del terme municipal.

El regidor d'Infraestructures Agràries i Urbanes, Josep Llàcer, de Compromís, i l'arquitecte municipal, Juan Tormo, s'han reunit amb tècnics de la Conselleria de Territori, Infraestructures i Medi Ambient de la Generalitat per a determinar quines havien de ser les actuacions en les zones del nostre terme que estan incloses dins de l'àmbit LIC i ZEPA Marjal de la Safor. Aquestes actuacions es fan l'empara del Programa LIFE 2014-2020 de la Unió Europea, entitat que subvencionarà en un 50% els projectes aprovats.

Josep Llàcer ha explicat que "el Programa LIFE és l'únic de la Unió Europea dedicat, de forma exclusiva, al medi ambient i fins al 2020 contribuirà al desenvolupament sostenible dins dels objectius de l'Estratègia Europa 2020 en matèria de medi ambient i clima". La dotació per al Programa LIFE serà de 3.457 milions d'euros i subvencionarà al 50% els projectes aprovats. 


L'Ajuntament de Tavernes ha presentat propostes de condicionament dels marges del riu Vaca i barranc del Badell, i la revegetació amb espècies ripícoles per a consolidar els marges, estudiar el control mínim ecològic del riu Vaca i de les inundacions en la zona.

Es preveu igualment "la creació de corredors ecològics (infraestructura verda) amb la interconnexió de las zones humides catalogades de la marjal de la Safor i la marjal de la ribera sud del Xúquer". Es preveu la naturalització de la Sèquia Mare, l'eliminació d'espècies invasores i el restabliment de les poblacions d'amfibis d'especial interés històric i etnològic a Tavernes, per tal de crear un àmbit controlat.

El projecte preveu actuacions per a regenerar i naturalitzar els ullals de Beltran, del Cavaller, de les Penyetes i Ullal Gran, a més del condicionament de les sèquies d'entrada i eixida per a solucionar problemes en períodes de sequera.
-