L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 12 d’octubre del 2014

Quin "levante" feliç?

El “Levante feliç” que descrivia el franquisme i que ha continuant lloant durant molts anys el PP - de fet encara ho fa, com si fórem el melic del món- fa temps que ha mort, si és que aqueixa "felicitat" alguna vegada ha existit.

Una organització mundial com l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE), enterra el mite definitivament: la "feliç" Comunitat del PP no està entre les 150 millors regions del món per a viure, ni tan sols entre les millors d'Espanya.

Un informe de l'OCDE analitza la qualitat de vida de més de 300 regions del món sobre la base de la qualitat de la seua educació, ocupació, renda, seguretat, sanitat, medi ambient, participació ciutadana, accés a serveis i habitatge.

I com estem cansats de dir - i no som nosaltres els que ho afirmem sinó que simplement ens fem ressò del publicat en mitjans de comunicació de més ampli àmbit que el local - la "seua virtual comunitat" està en el furgó de cua. Per exemple, en Educació (4 punts sobre 10, entre els 20% pitjors de l'OCDE) o ocupació (1,1 punt sobre 10, entre el 5% pitjors).

I també està pitjor que la mitjana en tots els paràmetres, l'accés a serveis o ingressos i l'únic que se salva i té un bon resultat és la sanitat –com la resta de regions espanyoles - amb 8.4 sobre 10,  aspecte en el qual està entre el 25% millor de les regions analitzades.

Però eixe aspecte positiu no serveix per acostar-nos al "top" de les 150 millors regions del món per a viure, ni tan sols ens situa entre les 3 millors d'Espanya. Segons l'OCDE, els territoris millors són el País Basc (lloc 111), Navarra (148) i Madrid (154).

Per molts que els nostres governants de la Generalitat s'obstinen a descriure'ns un utòpic "Llevant feliç", la realitat és una altra molt diferent: la nostra terra, de tant d'ofrenar noves glòries a Espanya, està en el furgó de cua de la renda per cápita, per inversió de l'estat i com afirma l'OCDE per educació i per atur, entre altres factors.
-