L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 25 de novembre del 2014

Acte del Dia Internacional contra la Violència de Génere al Salo de Plenaris de l'Ajuntament




 L'acte programat per l'Ajuntament de Tavernes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Genere i que ha estat presidit per l'alcalde, Jordi Joan, ha tingut una gran acollida. Una ampla representació d'entitats, associacions, professionals de les lleis i veïns han omplit el Saló de Plenaris.

L'Alcalde de Tavernes, Jordi Joan, iniciava l'acte amb un parlament que regraciava els ponents assistents la participació i centrava el tema motiu del col·loqui, la violència de gènere i els aspectes legals i quines són les actuacions judicials i les de les forces de seguretat per eradicar aquesta plaga de la societat.

La xerrada-col·loqui va tindre un gran nivell, cosa lògica donat el perfil professional dels participants: el jutge de Primera Instància i Instrucció i Violència sobre la Dona, José Luis Mendoza; la fiscal de Violència de Gènere, Carmen Tamayo i el Secretari Judicial, Antonio Marquez, tots ells del jutjat de Sueca al qual pertany Tavernes, i els agents especialistes dels cossos de seguretat de la Guàrdia Civil i Policia Local de Tavernes. 
 

La xerrada, en la qual han participat tots els ponents, ha estat molt amena i instructiva a pesar que alguns aspectes legals podien presentar dificultat de comprensió per al públic no expert, solucionat pels ponents amb un llenguatge clar i concís sobre les qüestions legals. En resum, molt didàctica i informativa la xerrada.

És dificil de resumir en l'hora i mitja que han durat les intervencions dels ponents, simplement dir que ha servit per a fer un repàs a les lleis vigents, per explicar quines son les actuacions judicials, i perquè saberem també alguns dels protocols d'actuació que usen els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. 
 

I ens quedem sobre tot en una paraules que han estat repetides al llarg de la vesprada: la necessitat de denunciar les situacions de violència de gènere i la necessitat d'ajudar a les dones maltractades i convéncer-les de la necessitat d'efectuar la denuncia. I per damunt de tot, l'ajuda que aquestes donen necessiten.

I en hem assabentat que la violència de gènere no respecta condicions socials, ni situacions laborals ni econòmiques.

En acabar l'acte, s'ha obert un torn de paraules que alguns professionals han aprofitat per aprofundir en alguns aspectes de la llei i on també s'ha preguntat per la situació del Projecte Iceberg, de la qual cosa donem informació en forma de noticia independent.
-