L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 22 de novembre del 2014

Compromís proposa en el Congrés de Diputats mesures que eliminarien l'explotació que pateixen els collidors valencians. El PP, amb els diputats valencians i valencianes també, va votar en contra

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, va proposar al Congrés un conjunt de mesures senzilles i pràcticament sense cots que acabarien amb l'abús que algunes ETTs practiquen amb els collidors.

El diputat indicava en la seua intervenció en el Congrés que "les màfies, amb connivència amb les ETTs i alguns magatzems, estan sotmetent els collidors a situacions que, de vegades, fregen l'esclavatge. Els cobren per facilitar-los les tisores, els cabassos. Els descompten diners per cada caixó en concepte de comissió. Els cobren el desplaçament. Els cobren per aconseguir-los la faena. Putegen els treballadors d'ací perquè es cansen, abandonen i així poder llegar immigrants, més fàcils d'explotar".

I recordava el diputat com els immigrants, per tindre poca formació, o la gent desesperada per fer algun jornal, són el caldo de cultiu propici perquè alguns se n'aprofiten i continuen explotant, un any darrere d'altre, la gent més vulnerable. 

Joan Baldoví remarcava que mentre les multes que posa la inspecció de treball acaben en no res, no hi ha massa bona solució. "Mentre a les empeses els isca més barat pagar una ridícula sanció que complir la llei i els drets deis treballadors, seguiran rient-se de tot. Hi ha solucions. Si hi ha voluntat". Però el PP, no en té, i per aixo va votar en contra, adduint que tot funciona funciona bé i no cal mesures.

Les mesures proposades per Baldoví són: 

1. Un increment dels mitjans de la inspecció.
2. Que les sancions siguen superiors als beneficis d'infringir la llei.
3. Més implicació de les forces ii cossos de seguretat de l'estat.
4. La prohibició que les ETTs puguen actuar en el camp.

Són quatre mesures senzilles, sense a penes cost econòmic, que podrien suposar un augment de la recaptació en aflorar molta contractació en negre. 


1 comentari:

XimPamPum ha dit...

Salutacions,

Primerament donar-vos gràcies per la dedicació que feu a este bloc, sense cansar-vos, on fiqueu moltes notícies i també articles d'opinió . També denuncieu totes les irregularitats que vegeu. És clar que el vostre punt de vista no el compartisc al 100% de la mateixa manera que tampoc compartisc completament altres punts de vista. Pero en este tema de hui, si que vull recolçarvos, i a mes us done un enllaç al meu blog en que denuncie a les ETTs.
Ahi va
http://elpelaoagricola.blogspot.com.es/2014/11/las-etts-o-el-regreso-de-la-esclavitud.html

El tema de les ETTs s'ha de erradicar tan com està plantejat hui en dia, ja que és una manera de empobrir, primerament al treballador; en segon lloc al pais ja que apenes es paguen impostos i a més les persones no poden consumir; en tercer lloc al mateix llaurador ja que molts dels pobres treballadors han d'acudir a la picaresca per a poder obtenir un sobre-sou. Tot açó beneficia als grans comerciants que están adquirint tant les ETTs com la terra del llaurador que no pot mantenir, o siga estem entrant amb un forat negre on els mijans de producció i les subvencions estan sent absorbits per les grans empreses i acabaran engolint al pais si açó no es posa remei.
Gracies.