L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 de novembre del 2014

Compromís vol que el govern valencià del PP inicie un procediment judicial contra el govern de Rajoy per l’infrafinançament del País Valencià


Compromís ha enviat una carta al Conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, explicant-li el procés que ha de seguir el Consell valencià per a reclamar per via judicial un finançament just al govern central.

Compromís ha pres eixa decisió  després que el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, haja anunciat que el PP no revisarà l'injust model que s’aplica ara i que te com a conseqüència que el territori valencià reba entre 2.000 i 5.000 milions menys a l'any del que li pertoca, segons el mètode que use en el calcul.

Compromís li ha adjuntat a Moragues un model de requeriment oficial per a enviar a Montoro amb el qual "s’inicia el procediment per portar davant la justícia el govern de Mariano Rajoy per la marginació financera que empobreix als valencians i valencianes”. 

El govern del PP de l'Estat incompleix la pròpia legislació relativa al finançament autonòmic vigent a l’Estat Espanyol, vulnerant els principis de la LOFCA i la clàusula de revisió quinquennal de la llei 22/2009.

Compromís afirma que es en base a l’incompliment del govern de Mariano Rajoy d’aquests preceptes legals i a la legitimitat que tenim com a poble "que es considera hem d'encetar la via judicial per a reclamar al govern central els recursos que ens pertoquen. La defensa dels interessos valencians passa necessàriament per aconseguir un model just de finançament, imprescindible per a aconseguir un horitzó de vida digna per als valencians i les valencianes”.

Compromís ha afirmat que "esperem del govern valencià que deixe de ser submís i comence a defensar amb energia els interessos dels valencians i valencianes. Durant aquests anys ha quedat demostrat que ni les queixes ni els laments del Partit Popular valencià han aconseguit millorar la situació o obrir alguna via de negociació. Per això reclamem una acció valenta i decidida per part del Consell. No queda altra opció que portar al govern de Rajoy als tribunals per tractar als valencians com a ciutadans de segona”.