L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 13 de novembre del 2014

La regidoria de Promoció Lingüística i Onada edicions presenten "Reset RTVV: per unes polítiques de comunicació al servei de la societat"



La regidoria de Promoció Lingüística, que dirigeix Josep LLácer, i Onada Edicions organitzen a la Biblioteca Municipal la presentació del llibre del col·lectiu Ricard Blasco "Reset RTVV: per unes polítiques de comunicació al servei de la societat".

La regidoria de Promoció Lingüística que dirigeix Josep Llácer ha anunciat que l'acte en col·laboració amb “Onada edicions” tindrà lloc el pròxim dijous dia 13 de novembre a les 20 hores. Hi intervindran Amàlia Garrigós (periodista i extreballadora de RTVV), Mònica Parreño (doctora en filosofia i especialista en comunicació) i Rafa Xambó (professor de sociologia de la Universitat de València). El llibre està editat per Onada Edicions.

El llibre "Reset RTVV: per unes polítiques de comunicació al servei de la societat" és una anàlisi reflexiva i també una proposta de futur. Els temes que aborda és la situació del sistema comunicatiu valencià públic, caracteritzat les darreres dècades pel control polític, la centralització, la mancança de pluralitat informativa i l’escassa presència de la cultura i la llengua pròpia.

El País Valencià es troba sense cap diari, ràdio ni televisió, ni pública ni privada, de caràcter autòcton i davant aquest fet, la proposta que contempla el llibre és la necessitat d' un pacte civil i polític, més enllà de les majories electorals, al voltant de la llengua, la cultura i les esferes públiques de la comunicació com ara el sistema escolar, les ràdios i les televisions. 
El lector trobarà en les pàgines propostes com la creació d’una nova RTVV a partir d’un pacte de mínims –parlamentari i cívic- sobre el qual assentar polítiques compartides per tot l’espectre sociocultural. El pacte fundacional de la nova RTVV concretat en tres aspectes: institucional, economicò-empresarial i socio-cultural, que actue com a garantia que (la nova) RTVV no serà un televisió partidista ni governamental.
.

2 comentaris:

GEKKO ha dit...

No conec ningun mitja de comunicacio públic que siga objectiu, independent i plural. Privats tampoc. Els primers están sotmesos al poder politic, els segons als seus accionistes. Si algu vol un mitja lliure que el faja....pero que se'l pague ell.

Anònim ha dit...

Almenys al quadern els accionistes som els comentaristes, ací com no tingues tú accions, amic Gekko!