L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 de novembre del 2014

L'Ajuntament de Tavernes s'estalviara 456.000 euros en interessos gràcies a la renegociació del préstec ICO.

Unanimitat en el refinançament del préstec ICO
L'Ajuntament de Tavernes estalviara 456.000 euros fins al 2022, data en que acaba el pagament del préstec ICO efectuat a principi de legislatura per atendre el pagament de les factures dels proveïdors de la passada legislatura, amb govern del PP.

La renegociació del préstec, tal com es va explicar, es farà a l'empara del Decret del Govern de la Nació que possibilita a tots els Ajuntaments que complesquen un conjunt de requisits, acollir-se a aquestes operacions financeres abans d'acabar l'any. D'ací la necessitat de la convocatòria del ple urgent i extraordinari que es va viure ahir.

Segons va dir el regidor d'Hisenda, Víctor Borràs, i després dels dos anys de carència del préstec ICO,
l'Ajuntament de Tavernes deu ara 2.607.000 euros, que seran liquidats amb una nova operació signada amb el BBVA pel mateix imports segons es va dir ahir en el plenari, però a un interés més avantatjós: l'Euríbor a tres mesos més 1'04 punts percentual. En eixes condicions, molt millors que les que hi havia en el préstec ICO, l'interés que es pagarà fins el 2022 serà de 116.587 euros quan la previsió era 563.000 en l'ICO, o siga un estalvi de 456.000 euros en interessos.

I això ens dóna peu a tornar a reflexionar sobre el paper del primer préstec ICO, sobre el qual en el seu dia ja vam dir que consideràvem un interés excessiu el que havia fixat el govern de Rajoy, quan era un préstec a Ajuntaments i per a pagar proveïdors.

Un segon punt va ser repetir el punt del plenari ordinari de fa uns dies: aprovar la modificació de crèdits presentada pel govern municipal per valor de poc mes de 22.000 euros. Si en aquella ocasió no es va aprovar, en aquesta sí. Per unanimitat. El PP i Karina Vercher votaren que sí, i ens quedàrem amb les ganes de saber perquè ahir sí i fa dos setmanes va ser que no, i de conéixer perquè havia canviat el seu vot. I ens quedàrem amb les ganes perquè ningú va fer ús del torn de paraula per explicar-nos-ho. A l'altra serà.

I com a final, l'alcalde Jordi Joan va donar compte de l'avocació a favor de l'alcaldia de la competència pròpia que havia delegat en el regidor d'Hisenda, Víctor Borràs. En paraules senzilles, l'alcalde recobrava la potestat de presentar pressupostos al plenari, una potestat que es seua, que li correspon per llei, però que havia delegat. Per tant, no li lleva, ni li usurpa, ni li furta res al regidor, com s'ha dit equivocadament en tants llocs de la xarxa: simplement recupera una potestat que és seua i que tenia delegada. 
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quí ha renegociat el prestec?

La Cotorra de la Vall ha dit...


El Reial Decret LLei 8/2014 de 4 de juliol diu les normes a aplicar i com s'ha de fer a TAvernes i qualsevol ciutat espanyola. Per tant no es negocia res. Tu compleixes les condicions demana un prestec amb millor condicions que el d'abans.

L'Ajuntament ha demanat ofertes a 6 entitats bancàries de les quals dos han contestat i s'ha concedit a la de millor avantatge per a l'Ajuntament, el BBVA.

Ara, una vegada aprovat per l'Ajuntament, la firma del nou préstec l'efectuarà l'alcalde.

Esperem haver contestat la teua pregunta.

Anònim ha dit...

Com demana l'Ajuntament les ofertes bancàries? La institució pot anar a parlar o telefonar o enviar mails com a institució? Crec que ho farà algun funcionari o polític i això és el que tots enteníem pel que es preguntava. A menys que no vullgau dir-ho.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ho haviem entés així perquè tu no ho has preguntat així. Tu has preguntat qui ha renegociat el prestec i no es renegocia, en els sentit que tots entenem negociar en un negoci: tu ofereixes un preu, i jo demane un altre. I comencem el tira i afluixa dins l'acord.

Com hem dit, les normes estan totes en la llei 8/2014, no es cap invent de Tevernes, ni de cap regidor, alcalde o funcionari ni de Tavernes ni de cap lloc o poble. El que s'ha de fer està en la llei.

I no sabem qui ha enviat la carta ni pensem tinga importància perquè en base al que ha determinat el govern de Rajoy en la llei s'hauran enviat 6 cartes iguals a 6 entitats bancaries demanant ofertes segons unes condicions i han contestat dos, i s'ha triat la millor oferta.

No pensem que tinga molt de merit el fet d'enviar la carta quan tot estaria marcat per eixe decret, ni pensem es puga ningu atribuir l'exit de complir un decret llei, si de cas que se l'apunte el Ministeri d'Hisenda per rebaixar les condicions que va imposar en el prestec ICO.

Anònim ha dit...

No li peguem tantes voltes. Este estalvi per les arques municipals aprobat per unanimitat ës una gran noticia per Tavernes.

Anònim ha dit...

Es veritat. Pero Victor ja s'ha apuntat el tanto en laveu com a cosa seua. I s'oblida d'alguna cosa anterior

http://gentedelasafor.com/not/25897/tavernes-solicitara-la-refinanciacion-del-prestamo-a-proveedores/

http://www.radiogandia.net/noticias-cadena-ser/14490-tavernes-solicitara-al-ministerio-de-hacienda-la-refinanciacion-del-prestamo-a-proveedores-el-gobierno-solicitara-ofertas-a-entidades-bancarias-para-ahorrar-en-cargas-financieras-.html

http://diariserpis.com/index.php/tavernes/item/5890-tavernes-refinanca-deute

http://www.laveu.es/politica/4852-tavernes-sol-licitara-al-ministeri-d-hisenda-el-refinancament-del-prestec-a-proveidors