L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 de novembre del 2014

L’Ajuntament firma un conveni amb la Delegació de Govern que facilita a la Policia Local l’accés als arxius de violència de gènere del Ministeri de l’Interior.


Junta Local de Seguretat on es va firmar el conveni

L’Ajuntament firma un conveni amb la Delegació de Govern que facilita a la Policia Local l’accés informàtic als arxius de violència de gènere del Ministeri de l’Interior. El conveni ha estat firmat a iniciativa de l'Alcaldia, amb la qual cosa, Tavernes serà un dels pocs Ajuntaments espanyols adherit a aquest tipus de protocol.

La Junta Local de Seguretat Ciutadana, presidida per l'alcalde Jordi Joan, va concloure en la reunió de dimarts els tràmits d'adhesió al conveni que permetrà l'accés informàtic als arxius de violència de gènere del Ministeri de l'Interior. El representant de la subdelegació del govern va rebre el protocol de col·laboració signat per la Guàrdia Civil i la Policia Local de Tavernes que donava per complimentats tots el requisits exigits pel conveni i a partir d'ara s'hauran de designar els agents que en rebran la formació.

L'alcalde, Jordi Joan, ha manifestat que “hem completat una col·laboració iniciada el 2006 amb la Guàrdia Civil per fer el seguiment d’ordres d’allunyament per violència de gènere. La Policia Local amb l'accés informàtic a l’arxiu del Ministeri en matèria de gènere podrà fer un seguiment íntegre de les víctimes de violència domèstica i de gènere que tinga assignades, participant i col·laborant amb la Guàrdia Civil en les diligències i seguiment d’ordes d’allunyament que imposen els jutges”.

Jordi Joan explicava que el sistema es una aplicació informàtica del Ministeri de l'Interior que integra la informació i els recursos operatius per assistir a les dones víctimes. La valoració del risc es realitza mitjançant una ferramenta construïda a partir de 40.000 casos reals i validada per un equip de catedràtics universitaris i especialistes de la policia i institucions penitenciaries. Els especialistes policials determinen el risc de la víctima de patir una agressió segons quatre nivells, de l'extrem al baix. Les dades es revisen de forma periòdica i sempre que ho disposa l’autoritat judicial o fiscal, o hi haja circumstàncies que afecten a la víctima o a l’agressor.

Aquesta valoració s’incorpora a l’atestat policial, es comunica a l’autoritat judicial i fiscal i es generen avisos sobre les circumstàncies de cada cas i les alertes que poden elevar el nivell de risc de la víctima.

La firma del conveni culmina un procés iniciat ara fa un any a instàncies de l'Alcaldia de Tavernes amb l’adhesió formal de la Policia Local de Tavernes al conveni en matèria de violència de gènere establert pel Ministeri de l’Interior i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.