L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 de novembre del 2014

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, reivindica a la Conselleria d'Indústria la construcció de la subestació del Golfo



L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, s'ha entrevistat amb el director general d'energia, Antonio Cejalvo, per demanar a la Conselleria d'Indústria que demane un canvi de criteri del Ministeri d'Indústria i contemple la Subestació del Golfo dins del Pla d'Inversions de l'Estat 2015-2020, on no s'ha contemplat.

Jordi Joan ha remarcat a Antonio Cejalvo que la subestació del Golfo “és de vital importància per al desenvolupament urbanístic de Tavernes i per al futur de la ciutat i la platja. És una inversió prioritària per a poder donar solucions a de les necessitats actuals i també de futur. Sense ella, ni el desenvolupament del Polígon el Golfo, ni el Sector 17 ni altres de la platja són possibles" 

L'alcalde de Tavernes ha argumentat al director general la importància que té per a la ciutat la subestació per ser qui subministrarà d'energia elèctrica al "Polígon Industrial el Golfo", facilitarà la instal·lació de noves indústries.

També li ha indicat que és el mitjà per acabar amb els talls de subministrament que pateix la platja de Tavernes i que permetrà desenvolupar els sectors previstos en el PGOU. “Sense subestació no hi ha proveïment d’electricitat als sectors de la platja, i especialment al 17, estratègic per a la ciutat des del punt de vista turístic i econòmic en estar situat en la primera línea de platja i contemplar un gran passeig marítim. També s'ha de tindre en compte que es necessària per a poder engegar la futura depuradora"

El director general d'energia ha indicat a l'alcalde que la postura del Ministeri d'Indústria pot canviar, i ell mateix s'entrevistarà amb la Directora General del Ministeri per propiciar eixe canvi dins de l'objectiu de demanar-li més inversions per a la nostra comunitat.

L'Ajuntament de Tavernes farà un front comú amb el de Cullera en aquest tema, donat que el terme municipal de la veïna localitat de la Ribera Baixa també s'ha vist afectat per les retallades del Ministeri d'Indústria en matèria d'inversions.




Un poc d'història recent

L’alcalde de Tavernes va mantindre el passat setembre a Madrid una reunió amb dirigents del Ministeri d’Indústria per demanar que la subestació del Golfo, que estava prevista en el Pla d'inversions de l'Estat 2009-2014, i que el Govern de Rajoy va eliminar el 2012 per Decret Llei, es torne a contemplar en el pla 2015-2020.

El Ministeri d’Indústria no preveia la construcció de la subestació perquè afirmava que bu el Sector 17 ni la depuradora eren obres d'execució immediata i que la postura era construir una nova línia aèria d’alta tensió des de la subestació de Tavernes. L'alcalde els va dir clarament que eixa opció ni agrada a la ciutat, ja travessada per moltes línies tensió, ni era cap solució perquè amb el pas del temps caldria una subestació per al sector 17 i per a la platja.

El Ministeri va confirmar que contempla un projecte d'ampliació de l’actual subestació transformadora de Tavernes.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan pensa l'Ajuntament exigir-li a Hiberdrola el compliment del conveni que va signar on es comprometia a llevar moltes torres de mitja tensió, pintar les torres d'alta tensió de color verd per llevar l'impacte visual i donar una nau industrial acabada en el solar que ocupa el antic transformador junt a la gasolinera de Landete?

Si no recorde mal ho tenia que fer Hiberdrola quan entrara en funcionament el nou transformador que hi ha al camí del Pla i ja fa més de set anys que eixe transformador i la línia d'alta tensió estan en funcionament.

No cregeu que es l'hora que l'Ajuntament li exigesca a Hiberdrola el compliment dels acords, si es necessàri a les males per la via judicial.

Perque pareix que negociant i negociant arribarem al moment que prescriurà l'exercici de les accions judicials i Hiberdrola, com sempre, farà el que voldrà.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixe és un tema que es va tractar en un plenari, fa uns mesos i on es van explicar les reunions i demandes fetes des del govern per aconseguir el compliment del conveni. Fins ara, tal com es va reconéixer, les reclamacions i demandes no havien estat ateses.

No recordem quin plenari va ser, però com que en el web municipal estan penjats, si tens molts d'interés en saber que es va dir, ho pots consultar allí.

Anònim ha dit...

Haveu vist la animalada que ha publicat el Diari de Tavernes i que damunt ha compartit Manolo en el facebook ? No sap on li cau la càrrega que diguem popularment perqué en els plenos on s'ha tractat el tema s'ha mostrat a favor