L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 17 de novembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: I sinó, demane la Lluna...



Estem assistint a un dels desencontres més grans entre els dos partits que integren el govern de Tavernes. L'inici es troba en la presentació de l'alcalde, Jordi Joan, a la Junta de Govern d'una proposta de pressupostos, per estudiar i debatre. El document contemplava un conjunt d'inversions en la ciutat: primera fase del col·lector, atendre millores del clavegueram, construir més nínxols en el cementeri, millorar el mobiliari urbà (papereres, bancs, marquesines...), pintar els senyals de circulació i passos de vianants, regenerar el llac de la Goleta, acabar el nou reté de la Policia Local o millores en els parcc i jardins, l'enllumenat públic, l'Escola de Música i els centres escolars, comprar passarel·les per a la platja. 

S'estava complint allò que van dir en les assemblees ciutadanes: que al ritme que s'estaven solucionat els problemes econòmics, es confiava que seria el darrer anys de legislatura quan es podríen unes minimes inversions per atendre les coses del poble. I sense acudir al préstec.


El PSOE es desmarca de les inversions de l'avantprojecte de pressupost i exigeix com única inversió la totalitat del col·lector de la platja. Dedicar tots els diners al col·lector i deixar fora totes les demés millores. El PSOE no volia recolzar ni compromete el seu vot a favor perquè, ¡valg'ns Déu!, considera que les propostes de millora en el poble, a més de la primera fase del col·lector, són mesures electoralistes de Compromís. 

Sembla ser que Santa Llúcia els ha oblidat i caminen pel poble sense veure l'estat de la ciutat després de tres anys amb només les obres imprescindibles de manteniment. I ningú critica la situació, perquè sap que la prioritat màxima era sanejar l'Hisenda Municipal i pagar "per imperativo legal" els 1'8 milions de l'aparcament. Quantes coses s'hagueren fet en eixos 1'8 milions i no parlem amb el deute i proveïdors que s'han pagat!

A la següent Junta de Govern, després d'un treball intens del grup de Compromís amb els tècnics municipals, s'ofereix la solució del problema del col·lector: s'executarà tot d'una, amb un pla plurianual de despesa que dedica com estava previst 700.000 euros en el 2015 i els 800.000 que falten amb recursos propis en el 2016 i el 2017. Compte: el col·lector, pels tràmis legals de publicitat i adjudicació de l'obra, s'ha de publicar en la butlleti de la UE, es calcula que anant tot bé no podrà començar de cap manera abans de setembre-octubre del 2015. O siga, que els 900.000 euros que el PSOE no volia contemplar per inversions en el poble, podien quedar sense dedicar-se a res. 

La proposta de Compromis facilita, per un costat executar la totalitat del col·lector i dedicar els 900.000 euros a les inversions previstes. Però.... el PSOE ara diu que ja no vol el col·lector. Ara demana el mur del Vergeret. I tal com està la situació, només per demanar, perquè eixe projecte no existeix per ara, no hi ha res redactat. I se'ls explica que hi ha un enginyer designat per l'Ajuntaments treballant colze a colze amb la Confederació en estudis previs a la redacció del projecte, però la Confederació no ha donat el vistiplau, no està redactat, ni licitat, ni adjudicat, ni valorat. O siga, demostren un desconeixement total i absolut de la situació. 

A més caldrà saber si això implica una modificació del Pla Parcial i i ho ha d'aprovar la Comissió Territorial (Compte: eixa comissió va tardar 4 anys en aprovar el modificat dels terrenys de la piscina), caldrà vore el paper de l'agent urbanitzador i moltes més coses derivades de l'afecció del terreny pel riu Vaca. 

Compromís els diu que hi ha partida en el pressupost per redactar el projecte, i sempre es pot acudir a la modificació de crèdits si el projecte s'avança tant, que s'executa encara dins del 2015. Però això no es val i encara que saben que no hi ha cap projecte, que no hi ha res, que s'està encara en estudis previs, les seues exigencies és contemplar executar el projecte o no voten a favor. 

Els fets parlen: vist i comprovat que no els guia cap interés en el pressupost, i sembla ser que només el obstruccionisme és el seu objectiu, i davant la situació creada, l'alcalde informa que recuperarà les competències que havia delegat en el regidor d'Hisenda i que, com a màxim responsable de l'Ajuntament i d'acord amb les atribucions que li atorga la llei, presentarà el pressupost al plenari. 

I fins ací els fets. El regidor d'Hisenda, al qual mai no hem vist al costat de l'alcalde quan s'ha anat a València a reunir-se i exigir permissos dels col·lector o a buscar solucions al tema del Vergeret ara es vol alçar en el banderer del projecte i damunt, és capaç d'acusar a l'alcalde de no voler dur a cap eixes obres i amenace en no aprovar els pressupostos. El Món al revés. 

Pensàvem que el regidor d'Hisenda presentaria el seu pressupost propi, on contemplaria propostes i números quadrats per fer-lo possible. No ho ha fet. Però en aquests moments, potser cal més que argumente, que explique, que justifique al poble de Tavernes perquè rebutja les inversions proposades per l'alcaldia. Fins ara no n'ha donat cap de raó ni d'argument. I explique'ns també el perquè, quan Compromís li ha donat la solució al col·lector, han canviat de prioritat i es despengen amb una altra exigència diferent. 

Si allò que vol es trencar, faça-ho amb elegància: vaja-se'n. Es la cosa lògica després les peticions de dimissió que li han fet a l'alcalde i vosté en particular l'ha acudat d'electoralisme i populisme en els pressupostos. Perquè, explique'ns, ¿que fa vosté en un govern on no està a gust i ha demanat la dimissió de l'alcalde? Vaja-se'n, i almenys podrà sempre dir que ha actuat segons el que ha dit i ha publicat en premsa. 

O si no, mire, millor demane la Lluna. A la pròxima reunió de la Junta de Govern, o si vol en la pròxima Comissió d'Hisenda, demane la Lluna. Així, si demana la Lluna, és segur que tindrà un veritable motiu per dir, com ja ha dit en roda de premsa, que l'alcalde no atén les seues demandes.
-

3 comentaris:

Home en punta ha dit...

Paciència, desde les eleccions europees, han tingut molta per part de Compromís en els seus socis de govern. Pense que massa.
Quan els socialistes van demanar la dimissió de Jordi Juan, al no dimitir tot seguit, els hauria d'haver fet fora del govern immediatament.
No van a parar. Víctor i els seus, a banda de partir en dos el seu partit, estan deseperats per evitar la seua debacle. Així que el millor que podria fer l'alcalde, pensant en el benefici del poble, seria expulsar los del govern. Pense que 6 mesos esperant que canvien la seua actitud, es suficient.
No els deixen altra alternativa.
Perque no volen amollar el mós, i encara anirà a pitjor.
Ara, els cervellets del Soe que han ideat esta estrategia, sols els preguntaria...que fareu en 2015? Algú s'ha parat a pensar ho,...o és precisament perque ja ho teniu pensat, i aneu a fer més PPSOE?

Anònim ha dit...

Crec que vas prou errat, amic comentariste.
Ací la paciència la tenen uns o altres segons a quin bàndol preguntes, i crec que té més per posar a la balança la part socialista, el Bloc no ha sigut gens discret en desautoritzar regidors,ningunejar o deixar fora de la foto, se li ha pujat al cap tant favor socialiste primer de cedir totalment l'alcaldia,després la moció de Carme,i el mutisme dels socis fins ara amb motius sobrats.
En que no volen amollar el mos, en tens raó, però aplica-ho a tots. Ni uns ni altres volen amollar, i no sols és problema de jornals ni té res a vore la desafecció socialista a Carme, ni la cosa és estratègia post-europea. Ni amb govern estable,ni en minoria ni sense el PSOE el Bloc canviarà el discurs: tot lo bò ho fan ells i tot el dolent els demés, i si és el cas, el PP, fent temps enrere.
Mes informació no equival a més transparència, si sempre tenim el mateix emissor de noticies.

Anònim ha dit...

Jo considere que favor no en va haver cap del PSOE des del moment que ells van cedir l'alcaldia a canvi d'arreplegar el mos en totes les regidories que pensaven eren mes bones i donaven prestigi i bons resultats, a grans trets " Urbanisme, Agricultura, Turisme" per a Carmen Canet, "Hisenda i Patrimoni" per a Victor i "Educació, Cultura i Festes" per a Pilar Altur. Buidar de continguts els regidories dels altres, perquè encara el dic mes: també van demanar des del primer moment Serveis Socials. Pero van haver de renunciar perque EU es va posar fort i era l'unica que volia.
El que passa era que volien tragar un gran mos amb tres regidors i això es impossible.

Quant a la moció de censura, el que ha trascendit de la reratenda a l'opinió pública es molt poca cosa, que realment va passar eixos dies i els fils que es van moure.
Va ser una persona de prou lluny del poble i aliena als tres partits i intima de un excap de llista del Bloc qui va muntar tot. S'ha parlat molt del paper de Carme, que ningu desmereix, però simplement va ser l'instrument de la jugada planificada pels socis.
Ja arribarà el moment de parlar-ne quan pertoque.

I sobre fotos i demes, això son bovades. Bufante va treballar mes que ningú pel PSOE. I si no fes un repas a les noticies publicades en la web municipal. De cada 2 de Compromís 5 del
PSOE. El que esta clar es que sense informació no hi ha transparència, i informació i transparencia hi ha i tant, un simple exemple: Ara pots consultar les actes dels plens integres en la web municipal.
I respecte al mateix emissor, que vols el diga, jo llisc una informacio aci, en Quadern, en el Diari, en Onavalldigna, només epr dir-ne uns quants, i trac les meus conclusions. Emissors hi ha molts i interpretacions moltes.

I es diga el que es diga, el gir es dona a partir de les europees: La consigna del PSOE a nivell autonomic va ser: a per Compromís. I s'ha notat, i tant!
Mira si s'ha notat: actes organitzats del PSOE sense comunicar res als socis, obligació de tirar fora a Bufante o no aprove el pressupost del 14; si no em passes les competecnies delegades de firmes en els pressupostos i pagos a proveidors i les bases d'execució no te'ls aprove.
I ara, la guinda: el pose tots els problemes que puc perque els pressupostos no estiguen aprovats abans eleccions. I així no fem res i l'alcalde no es podrà posar medalles. Això ho he sentit a un militant socialista: que es pensa Jordi que ara va a posar-se les medalles del que es puga fer antes d'eleccions. Va ell aviat.
Real com la vida mateixa.