L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 30 de desembre del 2014

40 anys cap arrere d'un sol colp.



¿És aquest 9 d'octubre, el de manifestacions feixistes, el senyal d'identitat? En primer terme Rita Barberá, el president Fabra i el delegat del govern, Serafín Castellanos.
El País Valencià acaba de donar un salt cap arrere de 40 anys. Avui, el PP, ha aprovat el projecte de llei de les "Senyals d’Identitat" del poble valencià, més pròpia de la dictadura franquista anterior a la instauració de la Democràcia. El PP s'ha passat per l'angonal, no solament el rebuig de tots els partits de l'oposició en Les Corts, sinó que ha despreciat a totes les institucions acadèmiques, a les universitats, a les entitats i col·lectius representants de la societat civil de País Valencià.

El PP, fent-nos recordar la solitud en que es troba, ha aprovat avui dimarts en solitari el denominat projecte de llei de "Reconeixement, Protecció i Promoció dels Senyals d'Identitat del poble valencià", una maniobra que entre altres coses busca de manera legal "retirar o no atorgar subvencions públiques a aquelles activitats que suposen un greuge o un menyspreu” cap a aquests senyals d'identitat. I no cap dir que el greuge o menyspreu el marcaren ells.

El PP ha creat l’Observatori de Senyes d'Identitat amb la facultat de "vetllar per la defensa de la identitat, valors i interessos del poble valencià”, un observatori on queden fora ¡no us espanteu! l'Acadèmia Valenciana de la LLengua i el Consell Valencià de Cultura, tot amb l'escusa de que no són incloses per donar cabuda a altres més propores a la societat civil. Les que si han tingut cabuda són "Lo Rat Penat" i la seccionista RACV, organismes que estan en contra de tots els dictamens lingüístics de la romanistica i les universitats del Món. Una vegada més, el PP fa el ridícul més espantós davant el món científic i universitari. 

I si no voleu caldo... dues tasses! El projecte de llei "dóna una especial rellevància" a la llengua valenciana com a "principal senyal d'identitat" un fet que implica defensar la seua individualitat respecte a les altres llengües de l'Estat i el seu valor com a patrimoni propi i exclusiu del poble valencià. O siga, els que no la parlen, no la usen ni en públic ni en família, aquells que són capaços de demanar perdó per dir unes paraules en valencià en el seu congrés de partit, els que han tancat TVV i Ràdio 9, els que han perseguit, tancat i multat TV3 i Catalunya Ràdio, ara ens parlen de defensa i senyal d'identitat. ¡Una burla! 

Altres senyals són els Reials Monestirs de Santa Maria del Puig i Santa Maria de Valldigna; l'Arxiu de la Corona d'Aragó; el 9 d'Octubre (no sabem si es refereix a la Diada o les manifestacions de la ultradreta de tots els anys), Els Furs i el Dret Civil Foral Valencià que Castellà - ¡ ai, perdó! voliem dir l'Estat - no ens deixa usar, els béns declarats patrimoni de la Humanitat. i , així com els altres béns que es reconeixen en la Llei 4/1998 de l'11 de juny del Patrimoni Cultural Valencià.

I també la música i els instruments tradicionals valencians; les bandes de música i les societats musicals; el cant d'estil i el folklore valencià; els esports autòctons com lA pilota valenciana i la columbicultura; les festes tradicionals del País Valencià i l'art pirotècnic; els festejos taurins tradicionals (bous al carrer); les manifestacions religioses arrelades en la nostra tradició; la gastronomia i productes autòctons i la indumentària típica de les diferents poblacions de les comarques valencianes.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Feixisme pur i dur