L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 26 de desembre del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: 24 centímetres

Des de l’origen era Alby, fotògrafa de Simat, que inspira una nit de cremà de falles  Fanny , llicenciada en belles arts i acostumada a la recerca de colors i tècniques a recrear el que havia retratat, mai tan ben dit , persones per a vore , el que deixa vore , després de col.letjar part o el tot amb colors fresa, blaus, verds, negre, precís, i algun burdeus, colors tots nous pera a estos Nadals. NO podeu perdre-vos l’EXPO de Fanny amb material empastifat , ja no seu d’Alby, a la casa de la Cultura fins el dia 31 de desembre. Sols de sis a vuit de la vesprada.
Des de Gulio Carlo Argan , i per culpa de la fotografia que coneixem el naixement de l’abstracció. D’Alby tots coneguem, de ben segur que la foto del xiquet dins la cistelleta embolicat amb la suau llana, les seues fotos. Ambient de maternitat, primers anys, moment que sols pot vore qui viu l’art de la fotografia. Res descobrim. Però qui si ho fa és Fanny que després del seu premi BMW pensa en el retrat i la seua actuació com a pintura. Que puc dir amb una obra d’Alby. I Alby diu” Es ella l’artista, jo sols he posat unes fotos, el resultat és de Fanny” i es cert cal vore.

Hi ha dos parts, la de l’esquerra sembla Rembrant, xicotets quadrets tots agrupats, amb una monumental obra superposada. I a la dreta Rubbens amb uns quadres grans i molt més suggerents. Entre l’art psicològic , i el subconscient dalinià. Ull closos, mirada baixa, i el pensament, Dalí, Chirico. Un altre dels grans, pop total, el xicle, color fresa, el requadre en blau, i astorada la mirada, de segur que alguna cosa va a passar, Warhol.  I un tercer en gran, i gran... és un autoretrat de colors, es ella, son elles, i per a mi el quadre: la lliçò d’anatomia, però en sentit de la lliçó dels colors del nostre Nadal actual, i la tècnica. Es Fanny, és una gran foto reconvertida  artísticament per ella, per a ella. Bona foto, d’origen  d’Alby.

I escriu , i provoquen amb eixe, 24 cms, que porta l’expo per titol. Amb dos colors allargats sobre les seues fotos. Suggerent.  Art molt digne per a la Valldigna. Molta gent a la presentació.  I Alby Escrivà,agraïda a la seua càmera , així com Fanny Grau, a la seua Cambra d’Art.  Un regal de Nadal.   

Jaume Talens