L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 de desembre del 2014

Entrevista amb Mònica Oltra, candidata de Compromís a president de la Generalitat.



Mònica Oltra, la candidata a la presidència de la Generalitat per Compromís, en una entrevista de l'agència EFE que ha sigut àmpliament difosa en diversos mitjans escrits, afirma que el canvi polític ja s'ha produït i solament falta el canvi electoral en les terres valencianes. 

Oltra s'ha mostrat partidària de pactes postelectorals i afirma no poden ser com "el pacte del pollastre" que va fer el PP en 1995 amb UV, on només va haver-hi repartiment de conselleries i no es va parlar de programes. 

"S'ha de parlar i consensuar unes mesures concretes i una forma d'entendre la política compartides entre tots" indica Oltra per a la qual "el possible programa comú" de govern ha de deixar-se per a després de les eleccions autonòmiques, doncs encara que hi ha molt costum d'avançar-se i de substituir les decisions dels ciutadans, primer ha de parlar la ciutadania.

Sobre la dificultat per a acordar el reglament de primàries en Compromís indica que ha sigut un gran encert polític, doncs Compromís ha hagut de fer un exercici de responsabilitat i dur a terme un aprenentatge que els ha ensenyat "molt per al futur govern".

"Quan aprens a dialogar, a negociar, a transigir dins de casa, és una lliçó que et serveix per a fer-ho després dins d'un panorama polític tan plural com el qual anem a encarar", afirma Oltra.

Assegura que no li tempta per res Podemos i que veu el seu futur en Compromís, perquè és qui millor representa les seues idees, i creu que en aquests comicis tots van a jugar un paper decisiu , perquè quan no hi ha majories absolutes el protagonisme ho adquireixen el Parlament "i la política en majúscules" i ningú pot incórrer "en abús de poder".

La candidata de Compromís considera el moment històric "complex, però bell i esperançador" i considera que el canvi polític en el País Valencià "és imparable, perquè la majoria social ja ha canviat".

En aquest context, Oltra pensa que el primer que ha de fer el nou govern és renunciar a un poder com el que ha tingut el PP durant aquests anys," confonent majoria absoluta amb poder absolut", i ha d'escometre un pla de xoc contra la pobresa i l'exclusió, i un pla de xoc per la democràcia.

Una altra de les primeres qüestions que haurà de afrontar el nou Consell és anar al Govern central i dir-li "que s'ha acabat, que els ciutadans valencians siguem ciutadans de segona. I una de dues, o ho entenen, o els haurem de fer entendre per altres vies", entre les quals cita portar-los als tribunals per incomplir les lleis de finançament i fer "pressió, política i social".

Oltra retrau al Consell del PP que actue com un règim que s'enfonsa i es dedique a fer nomenaments a corre-cuita mentre assegura que és "un deute moral i una obligació legal" obrir finestres i alçar catifes en la Generalitat.

Sobre el candidat del PP valencià, siga qui siga, diu que serà mes del mateix que Alberto Fabra, que és "el balafiament, la mala gestió, la corrupció, l'abús de poder, el despotisme i el mal govern", i desitja per a 2015 "canviar la desesperació per somriures, i que per al 2016 els Reis Mags arriben a casa de tots".
-