L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 27 de desembre del 2014

Joan Baldoví sobre el discurs de Felip VI: “La gent vol fets”

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, considera que el primer discursos nadalenc de Felip VI, “és una declaració de bones intencions, una literatura agradable per a les oïdes dels qui hagen vist el missatge, però no n’hi ha prou, la gent està cansada i castiga i la ciutadania reclama fets, no paraules”.

Baldoví considera que la serietat a la qual va al·ludir Felip de Borbó, “no és la mateixa en què pensen altres”. “Per a nosaltres, la serietat és respectar la voluntat democràtica dels pobles, i això no es pot qüestionar per ningú, ni molt menys per un monarca que ha accedit al seu càrrec sense cap plebiscit”, postil·la el parlamentari. 

Així mateix, el diputat de Compromís considera que a la Casa Reial “no estan al corrent de la realitat plurinacional”. “Diu que no hi ha adversaris i no és així, perquè quan milers de persones diàriament es dediquen a insultar altres i a menysprear llengües i cultures, sí que hi ha adversaris. I això passa amb els catalans o ens passa als valencians, on persones tenen denúncies falses, penes de presó i el menyspreu diari d’agents de l’ordre pel simple fet de parlar valencià. i aquests agents, no ho oblidem, el primer que fan és jurar fidelitat al monarca”. 

Pel que fa a la corrupció, Baldoví considera que, al contrari del que ha dit Felip VI en el seu discurs nadalenc, “sí que ha fet profundes arrels en les institucions i per tallar aquestes arrels, calen grans esforços i garantir la independència total de la justícia”

Aquesta independència, només es demostrarà donant-li tots els mitjans que necessita perquè siga àgil i efectiva. A més, el rei poc pot fer pel seu càrrec en aquest cas, però si vol ser exemplar, que comence per no anar a visitar, ni a rebre ni a fer-se fotos amb els que han practicat la corrupció o l’han tolerada”, adverteix. 

En la referència de l’economia al servei de les persones, Baldoví ha insistit que el text del discurs, “literàriament està bé, com a guió, però la realitat, malauradament, és una altra molt diferent. Felip VI no pot oblidar que moltes persones no van veure ahir el seu discurs, simplement perquè han perdut les seues cases i l’estat o la corona no han fet res per evitar-ho perquè tenen molt bones relacions amb els bancs, que són els que manegen els fils”.