L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 24 de desembre del 2014

La Justícia condemna a la Generalitat a pagar el xec habitatge amb interessos i també el cost del judici


Els jutges estan condemnant de manera repetitiva a la Generalitat Valenciana a pagar els xecs habitatge que deu des de 2009 i també a pagar els costos judicials. Més de cinquanta mil famílies valencianes que tenen dret a una prestació per habitatge esperen encara a que el govern del PP de la Generalitat els abone un deute que supera els 240 milions.

La Generalitat al·lega que no té fons, però els jutges no consideren això una raó i fallen en la seua contra i la condemnen al pagament d'interessos i el cost del procés, que està entre 375 i 1.500 euros. La decisió no es pot recórrer perquè la quantia de cada deute no supera els 30.000 euros.

Cal recordar que el PP va anunciar en juliol que la Generalitat pagaria pagaria amb el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) però no va complir la seua promesa. Quatre-cents afectats han presentat demandes en els jutjats i els magistrats reconeixen el dret a percebre de forma immediata els diners que els deu la Generalitat.

L'impagament ha afectat també a les empreses constructores, que quan venien les cases descomptaven al comprador l'import de l'ajuda de la Generalitat Valenciana perquè els cobrarien les constructores directament. Hi ha promotors que porten cinc anys esperant que l'Administració els pague els diners.

El deute de la Generalitat és a famílies que van adquirir un habitatge i complien amb els requisits per rebre la subvenció, també a les famílies que van triar el lloguer i van rebre el compromís d'una subvenció i finalment els propietaris que van rehabilitar el seu pis amb la promesa d'una subvenció que no els ha arribat mai.

I ens preguntem nosaltres: ¿Per que l'Estat o la Generalitat tenen diners per a les grans empreses (només cal recordar la indemnització a Florentino Pérez pel Castor) i al ciutadà de a peu no li arriben mai (subsidi de desocupació, ajudes de beques o menjador, etc)? ¿Com tota una institució com la Generalitat, ha de vore's obligada per sentència judicial a pagar ajudes per habitatge, un dret constitucional que tenim tots els ciutadans?

I que després escoltem que de crisi ja no hi ha i unes quantes més bovades a càrrec dels dirigents del PP....