L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 de gener del 2015

Compromís demana en les Corts inversions contra les inundacions del Xúquer, cosa que beneficia Tavernes i en especial la platja.

Zona d'inundació del Xúquer

Compromís ha demanat inversions del govern de la Generalitat del PP per al pla global contra les inundacions del Xúquer. Tavernes, i en especial la platja, estan dins de la planura d'inundació del Xúquer. Si el riu desborda, les aigües es desvien cap al sud buscant la mar, i aleshores inunden la zona costera del terme valler.

El PP no dedica cap euro en el 2015 per tirar endavant el pla, i la falta d'execució posa en risc d'inundacions les comarques de la Ribera i la zona costanera de Tavernes. La situació ha estat denunciada per Compromís en les Corts i ha considerat que és "un menyspreu absolut dels governs del PP a la seguretat de les comarques afectades el fet que el PP haja paralitzat el pla global enfront d’inundacions i no dedique cap partida pressupostària per a obres en el 2015". 

Estudis recents de la Confederació Hidrogràfica confirmen que avui dia podria tornar a produir-se en qualsevol moment una riuada de les característiques similars i amb danys catastròfics. Cal recordar que en aquella ocasió la franja del terme situada entre la carretera nacional i la mar va quedar inundada i en alguns llocs, com la platja de Tavernes, el nivell de les aigües va arribar a vora dos metres. 

"La falta de finançament per a obres que són imprescindible demostra l’absoluta irresponsabilitat del govern del PP i la necessitat que la ciutadania els done l’esquena en les pròximes eleccions
” ha indicat Compromís. 

Obres previstes
Les obres del Patricova 
 
Les obres del pla es contemplen en el Patricova (Pla d’Acció Territorial contra el Risc d’Inundacions en la Comunitat Valenciana), inacabat dotze anys després de la seua aprovació. El pla autonòmic del Patricova contempla 151 obres, 85 a executar per la Generalitat, 20 per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (organisme estatal) i 13 conjuntament entre Generalitat i la Confederació. 

La Generalitat només ha executat 5 obres de la seua competència i les que manquen suposen una inversió calculada sobre els 270

Les obres a executar per la Confederació han patit una aturada amb l’arribada del PP i de Rajoy al govern d’Espanya. Fins i tot, s'han anul·lat obres en fase de licitació, com és el cas de les defenses del Xúquer a Albalat de la Ribera, la construcció de la presa de laminació del Xúquer a Sallent.


En el mateix cas tenim la canalització del riu Vaca a la Valldigna, una obra de la qual el PSOE "va passar" prou mentre feia les obres del Serpis i Vernissa a Gandia, i la va tindre paralitzada des del 2005, any que va adjudicar el projecte fins el 2011, quan ¡per fi! la va aprovar. Però era prop d'eleccions generals i ja no van tindre temps a adjudicar-la. Finalment, el PP va paralitzar definitivament l'obra i així estem fins ara el 2015.

Eixa falta d'execució de les obres en el Vaca, com ací hem explicat, han dut també a altres situacions de risc al nostre poble: els camins del terme al costat del riu s'han clavillat perquè han cedit els marges del riu. I no es pot transitar amb seguretat. 

I per acabar-ho d'arredonir, la Confederació diu que no té diners ni per arreglar els marges del riu ni per als camins, que s'han clavillat per la seua culpa, per falta de manteniment dels marges per Confederació.