L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 13 de gener del 2015

Compromís demana un mínim de 426 euros per subsidi i cobrar-lo encara que siga per treball a temps parcial

Compromís vol que el subsidi per desocupació siga, almenys, del 80% de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) -actualment, uns 426 euros- encara que el contracte que dóna dret a cobrar aquesta ajuda siga per una feina a temps parcial.

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ho recull en una proposició no de llei que serà debatuda en la Comissió d’Ocupació del Congrés. El text de la proposició recorda que l’objectiu del subsidi per desocupació és “garantir un mínim suport a les famílies, evitant així l’exclusió social”, per la qual cosa és “raonable establir unes quanties mínimes que permeten complir aquests objectius”.

Eixa premissa no es compleix amb la xifra actual, només 200 euros en el cas dels aturats l’últim contracte va ser a temps parcial. L’IPREM se situa actualment en 532,51 euros al mes i el subsidi equival al 80% d’aquest valor (actualment 426 euros), una xifra “minsa” per “subsistir mensualment”.

Joan Baldovi ha indicat que “tot això sense atendre si aquesta quantia ha de ser el suport únic de famílies amb dos a més membres al seu càrrec una vegada transcorreguts els sis primers mesos, si s’escau”.
El diputat de Compromís demana a l’Executiu de Rajoy que promoga un límit mínim en el subsidi per desocupació que equivalga al 80% de l’IPREM, i que eleve aquesta xifra mínima en funció de les càrregues familiars de cada sol·licitant.