L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de gener del 2015

Ens trobem davant un nou perjudici de 83 milions per als valencians?: Compromís ho ha ha denunciat en el port de València.


Compromís considera que l'Autoritat Portuària de València hauria actuat en defensa de l'interès privat, en lloc del públic, i això ha representat un perjudici per als valencians que la coalició calcula en 83 milions d'euros.

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat la interposició el passat 7 de gener d'una denúncia al Ministeri Fiscal per suposades irregularitats en el Port. L'escrit es basa en el resultat de les preguntes parlamentàries formulades pel diputat valencià durant els últims mesos i la coalició confia s'incorpore a la recerca que porta el jutjat nombre14 de València. 

Baldoví apunta suposades anomalies en tres casos: 1) l'adjudicació, obres i finançament de l'accés alternatiu al Port de València que es va executar amb motiu de la Fórmula 1; 2) el règim de retribucions i lloguers de la Fundació Valenciaport i 3) l'extinció de la concessió atorgada a Sagunt Bulk Terminal (SBT), una societat participada al 50% per Tarragona Port Services (TPS) i Cyes.

En aquest últim cas, Compromís adverteix d'un possible "ús indegut de fons públics" per part de l'Autoritat Portuària en haver perdonat a SBT almenys 1,5 milions d'euros en concepte de garantia en renunciar aquesta empresa a la construcció i explotació d'una terminal de graneles durant un període de 30 anys. 

Compromís estima que el perjudici total per al Port seria major, fins a aconseguir els 83 milions d'euros, si es té en compte que la concessionària no va executar els més de 60 milions d'inversió prevista, ni la APV percebrà la totalitat del cànon per l'ocupació de superfície en aquest moll. 

Baldoví considera que "el port és una font inesgotable de sorpreses desagradables per als valencians i el que volem és que aquests comportaments que s'han produït durant aquests anys s'acaben. És necessari que aquestes irregularitats se sàpien, es depuren, la gent que haja de pagar, que pague, i no torne a succeir mai més que, amb diners públics, es facen aquestes grans festes".