L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 22 de gener del 2015

"Escandalo, és un escandalo" o el 5-4-1


La coneguda cançoneta de Raphael li ve de meravella a les diferents i diverses situacions que viu el PP valencià. L'última: la detenció de Helga Schmidt, la intendent del Palau dels Arts, pel presumpte cobrament del 10 % en comissions per captar a patrocinadors.

Monica Oltra, candidata a la Generalitat per Compromís, en relació amb el fet i a preguntes dels periodistes de les Corts Valencianes ha dit que "el problema és la generalització del cobrament de comissions. Si Helga Schmidt estava en una trama de cobrament de comissions, ací estava cobrant comissions fins al Tato".

Oltra va insistir que el problema del PP és el del "5-4-1" per a explicar el cobrament de comissions del "5 % per al partit, 4 % per al conseller o càrrec o la intendent i l'1 % per a l'intermediari". 

Segun Oltra, eixa formula de cobrament estava reconeguda en privat per funcionaris i empresaris. " S'ha assumit com a una "mordida" normal, i açò és un escàndol", va dir Oltra, mentre acusava al PP de "podrir les institucions que governa" i col·locar a persones "que veuen com a normal el cobrament de comissions".

Enric Morera, sindic de Compromís en els Corts Valencianes, va manifestar ahir en les Corts que la consellera Català, responsable política del Palau dels Arts, “no ha pres cap mesura fins que no ha entrat la policia judicial, han retingut a la intendent, que ha passat la nit en el calabós i també ha detingut a l’exgerent i un exliquidador del RTVV nomenat pel Consell i el PP”.

Morera apunta que la consellera Català, portaveu del Govern Valencià, “aparentment ha ocultat informació sobre els activitats sospitoses de Helga Schmidt i deuria comparèixer urgentment en els Corts per a donar comptes de per què no ha informat, de per què ha encobert a la intendent dels Arts, a pesar que la Intervenció de la Generalitat va fer un informe sobre la incompatibilitat de la senyora Schmidt com a intendent del Palau i, al mateix temps, sòcia de l’empresa que cercava els patrocinis per a l’òpera”.