L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 17 de gener del 2015

La Unió culpa al ministeri d'Agricultura i a la conselleria valenciana de la pèrdua de 125 milions d'euros en la campanya citrícola



La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià estima que les pèrdues directes per als productors de cítrics del País Valencià són superiors, durant el que es porta de campanya, als 125 milions d'euros. 

La campanya és roin, però està resultant més encara al Camp de Túria, la Ribera Alta i la Baixa i el Camp de Morvedre on es considera "la pitjor de fa molt de temps pels preus, iguals als de fa cinquanta anys”. 

Per espècies varietals destaquen les pèrdues de 87,5 milions d'euros en les taronges, la varietat de les quals més afectada amb escreix resulta la navelina, i en mandarines amb 37,5 milions d'euros les pèrdues se centren fonamentalment en la varietat clemenules. 

Els citricultors han vist com els preus que reben per la seua fruita, en el millor dels casos, oscil·len entre els 5 i els 12 cèntims d'euro per kg en taronges i clementines, la qual cosa, ve a ser l'equivalent al preu que percebien els seus iaios fa moltíssims anys. 

La Unió considera com a culpables tant a la Conselleria com el Ministeri d'Agricultura, “per acció o omissió” i responsables d'aquesta situació catastròfica i els ha dit que “es posen a treballar de veres i facen polítiques adequades que afavorisquen els agricultors i no uns pocs lobbies que solament representen a quatre i que arruïnen el camp valencià”

En lloc d'actuar, segons La Unió, “hi ha una passivitat total dels poders públics que miren cap a tots els costats menys cap on haurien de mirar, que és evitar la mort de l'agricultura en general i en concret de la citricultura valenciana". 
 
La Unió ha denunciat que en els últims anys no hi ha hagut ni una sola reunió entre el sector i la Conselleria d'Agricultura per a analitzar la situació de les diverses campanyes citrícoles i ha demanat la unió de tots els citricultors perquè “en el bar no es resolen els problemes”.
-