L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 de gener del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Enreden, manipulen i continuen mentint.


- Que el PP va fer la gran empastrada amb la manera com va autoritzar algunes finques al Vergeret, ho saben gats i gossos a Tavernes. 

- Que el PP no va previndre cap mesura de seguretat ho vam comprovar en la inundació d'octubre del 2007, però també ho va ratificar el TSJ valencià i el Tribunal Suprem de Madrid en fallar que les obres es van fer en zona inundable. 

- Que el PP es va "saltar a la torera" la mesura de no construir vora riu és massa sabut. La sentencia judicial conclou que algunes edificacions de Vergeret estan bastides en la franja de protecció del riu, i allí no s'havien d'haver alçat mai en les circunstancies actuals i sense canalització. I ells van donar el permís. 

- Que el PP va paralitzar a finals del 2011 el projecte de canalització del riu Vaca i que durant tres anys han impedit que les Corts Espanyoles aprovaren la partida per executar les obres del Vaca ho sabem tots a Tavernes, fins i tot, els xiquets de bolquers.

I el bo i millor: davant de la situació, derivada per actuacions seues com a govern segons les sentències judicials, el PP local ha perdut la memòria -o ens fa babaus els demés- i culpa a l'alcalde. 

De repent han oblidat que ells van atorgar autorizacions d'obres mal donades; que van consentir finques prop del riu; que durant tres anys han impedit l'execució del projecte del Vaca que acabaria amb tots els problemes. Ells foren els culpables,  i ara vol fer creure als vallers que  la culpa és de Jordi Joan.


I de nou tornen a mentir, a enganyar els veïns. Saben que un mur no és la solució definitiva dels problemes d'inundabilitat de la zona, ni és la solució perquè Tavernes obtinga els terrenys que calen per la ronda, uns terrenys que hi havia reservats i que ells feren desaparéixer. El mur, i s'ha explicat moltes vegades, és una solució provisional, només per a uns anys i mentre arribe el projecte del riu que afecta des de Simat a la mar.

I enganyen a Tavernes quan diuen que l'alcalde no vol fer el mur. Això és mentira. Va ser l'alcalde qui va consensuar amb la Confederació eixa mesura provisional per evitar la hipotètica execució de la sentencia desfavorable del Suprem. I el mur, s'ha de retirar quan es facen les obres del Vaca. Es una solució provisional. La definitiva, el projecte del Vaca, no s'esta executant per la seua culpa.

El mur no és la solució als problemes del riu Vaca en el nostre terme: desbordament per dalt de l'assut, en la zona del casc urbà, per la zona de l'autopista, la zona del Vadell, les solsides del riu que desfan els camins de la Séquia la Bova....

L'alcalde s'ha preocupat primer, de buscar la solució davant la Confederació, i segon de contemplar la redacció del projecte dins del pressupost del 2015. Eixe pressupost es va presentar el passat desembre i el PP el va votar en contra. No van recolzar la redacció del projecte i ara diuen que l'alcalde no vol fer el mur. Incomprensible.

Ho repetim: 
- Són culpables de l'empastrada de Vergeret. 
- Són culpables d'haver impedit durant tres anys (per ara) que els pressupostos de l'Estat incloguen les obres del riu Vaca. 
-Són culpables per no haver mogut un dit pel projecte, quan són govern a la Generalitat i a Madrid.  
Ara fan notes de premsa que ningú no es creu i manipulen els fets i la realitat. Però no enganyen a ningú.