L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 2 de gener del 2015

FESTIVERN 2014: L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Nosaltres informem i aclarim.

Nosaltres informem i aclarim 

Abans que res, cal dir que les afirmacions que s'han pogut llegir en xarxes socials i premsa d'una nota del PP de Tavernes, a més d'inexactes, han creat alarma social i una predisposició contra el Festivern en alguns sectors

Eixa nota de premsa, no s'adiu a la veritat quan afirmava que l'Ajuntament no disposava de la documentació de la carpa per celebrar el Festivern.  Cal també recordar que en la carpa no es va celebrar cap concert abans de disposar de tots els permisos i documentació escaient. 

Per tant, cal denunciar com a falsos els continguts de la nota de premsa del PP quan en la nota deixa entrevore que la carpa del Festivern no disposava de les mesures de seguretat adequades.  Al nostre parer, l'únic objectiu de la nota de premsa era justificar la seua petició de paralització del Festivern. 

 Arribats ací, considerem que tota l'actuació del PP s'emmarca en allò que estem cansats de vore: despreci i odi contra la música en valencià i contra el valencià, i per tant, odi contra el Festivern i no voler reconéixer que el govern de Compromís ha posat a Tavernes aquests dies en el centre del panorama musical.

Un any més veiem que, quan allò que cal es recolzar i treballar colze a colze, el PP seguint el que ha fet en tota la legislatura, només es preocupa d'intentar paralitzar Tavernes, siga en el camp que siga.

Nosaltres lamentem que, una vegada més, la manipulació dels fets i la inexactitud en la informació siga el camí triat pel PP per despretigiar un event que la societat vallera recolza i desitja arribe pel que representa d'injecció econòmica al poble i bon ambient, a més de tranquil·litat per als milers de pares i mares vallers que veuen com els seus fills romanen a Tavernes la nit de Cap d'Any.



I ací els fets, en que basem la nostra informació i aclariments

Dia 29 
 
-Al llarg del dia es va acabar el muntatge i la instal·lació de totes les infraestructures del Festivern (escenari, torres de llum, instal·lació elèctrica, serveis higiènics....).

 Dia 30 
 
-A l'Ajuntament li faltaven algunes certificacions, són les que es firmen quan està tot acabat i aleshores es fa la revisió final que tot és d'acord amb la normativa legal. Com passa en les obres, construcció d'edificis... i això el PP ho havia de saber que per alguna cosa ha tingut l'alcaldia 16 anys. Doncs bé, les revisions s'estaven fent eixe matí del dimarts, dia 30.

- El PP eixe dia 30 sobre les 11'30 del mati va a l'Ajuntament i demanar els documents. Se li respon que no estava complet, s'estava revisant tot per acabar l'expedient. Però no esperen, i emeten una nota de premsa dient que no es disposava d'eixa documentació i creant una alarma social innecessària. 

Sobre les 2 de migdia, amb tot firmat, s'acaba l'expedient i es remet a la Conselleria de Governació i Justícia la resolució d'alcaldia que en certificava la legalitat total del Festivern.

Dia 31

- El diari Las Provincias publica falta de seguretat del Festivern en base a una nota d'un sindicat policial i la nota de premsa del PP. El diari no ha consultat ni ha contrastat la informació amb el govern municipal ni amb els responsables de la Policia Local. El diari tampoc esmenta per a res el dispositiu de la Guardia Civil ni el propi dispositiu de seguretat del Festivern, on hi ha dos empreses contractades, una dins de la carpa i altre per als voltants.

- El govern municipal remet una nota de premsa confirmant que disposava de tota la documentació que calia per al Festiven i que s'havia informat a Conselleria de Governació i Justícia el dia anterior, i abans de l'inici dels concerts.

La nota del govern municipal de Compromís remarca "que no som persones tan irresponsables, capaços de montar un esdeveniment com el Festivern, on poden assistir 8.000 persones, sense disposar dels permisos corresponents i sense complir tota la matèria legal quan a instal·lacions i seguretat".

- La Policia Autonòmica revisa i inspecciona totes les instal·lacions del Festivern i confirma que estan d'acord amb la legalitat vigent. 

- Per la nit, milers de joves arribats de tot l'arreu de l'Estat Espanyol gaudeixen del millor Festivern de la història. No hi ha cap incident
-