L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de febrer del 2015

Compromís ha criticat l’augment de les tarifes dels trens de rodalies i la falta d'incentius al transport públic



Compromís ha assenyalat que l'augment de Renfe ha suposat l’increment del preu del bitllet senzill i l’eliminació del descompte que s’aplicava als bitllets d’anada i tornada, el que suposa l’augment del preu en 40% en aquest tipus de trajecte. 

Compromís ha recordat que “el transport públic compleix una funció social fonamental, i no tota la població té o pot permetre’s l’ús de vehicles privats. És una vergonya que s’incrementen tan brutalment els preus i més en aquesta etapa en què els salaris dels valencians i valències han perdut capacitat adquisitiva de manera molt important”

Compromís ha denunciat que els governs del PP a nivell central i autonòmic han produït una deliberada degradació dels serveis públics, inclosos els de transport, amb un clar objectiu: afavorir la futura privatització, en detriment de l’objectiu social i les necessitats dels usuaris, que, en el cas del transport, és la majoria de la població, i, en especial, els persones que tenen menys recursos. 

Compromís ha recordat que a l'augment de tarifes s’uneix el mal estat de la infraestructura ferroviària al territori valencià i la manca de freqüències perquè el transport es realitze en condicions, com és el cas de les rodalies de Renfe que redueixen les freqüències fins a un 50% els caps de setmana. 

Compromís ha recordat també que les emissions de gasos d’efecte hivernacle en el trànsit per carretera és en el territori valencià un 30% superior a la mitjana estatal cosa que la coalició afirma que "no és d’estranyar veient com es desincentiva l’ús del transport públic”.