L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de febrer del 2015

Compromis obté la 14 sentència contra la Generalitat per falta de transparència


El Consell haurà d'informar sobre les obres que va finançar en l'habitatge que ocupava l'expresident del TSJ valencià Juan Luís de la Rúa, en l'edifici de la seu de l'òrgan judicial. Es la sentencia 14 que Compromís li guanya al PP per negativa d'informació de la Generalitat.

El TSJ ha condemnat al Govern d'Alberto Fabra, del PP, a facilitar les dades sobre les obres a Mònica Oltra, candidata a la Generalitat per Compromís, una petició no atesa l'any passat pel govern valencià del PP.

La sentència obliga al Consell a lliurar les factures de les obres de reforma realitzades en l'últim pis de l'edifici del TSJ en els últims 15 anys. L'únic president del tribunal que ha viscut en el pis ha sigut De la Rúa, que va ocupar el càrrec entre 1999 i 2010. L'expresident del Govern valencià Francisco Camps tenia una bona relació amb l'expresident del tribunal i últim habitant del pis, a qui va descriure com "més que un amic". 
El tribunal considera vulnerat l'article 23 de la Constitució per denegar la informació a la diputada. Compromís va sol·licitar la informació sobre les reformes fetes a la part superior de l'edifici mentre els sindicats denunciaven “les pèssimes condicions del seu treball per l'estat ruïnós de l'edifici”, “el mal estat del mobiliari”, les “condicions d'insalubritat” i alguns “despreniments del sostre” de la part inferior.