L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de febrer del 2015

Els usuaris de rodalies enfadats amb RENFE



Els usuaris de rodalies de Renfe han manifestat la seua protesta pels preus dels nous serveis per a viatjar, i especialment per l'augment del bitllet davant la desaparició del descompte que s'aplicava als viatges d'anada i tornada, en dies no festius.

El viatge d'anada i tornada des de Tavernes a València (5 zones) ha passat a valdre 8'70 euros. El web de RENFE indica que el preu "equival al de dos bitllets senzills" per a un viatge vàlid en la data del bitllet, amb anada dins de les dues hores següents de l'expedició i el viatge de tornada fins a la finalització del servei del dia. 'ha eliminat el descompte i el billet passa a ser 2'15 euros més car que el que costava abans anada-tornada.

Una mesura que ha causat sorpresa perquè el viatge "anada i tornada" era el rei entre els usuaris del tren com a mitjà de desplaçament. L'augment de 2'15 euros suposa en el cas de Tavernes un augment del 32% respecte al preu anterior.

Renfe justifica la mesura en l'aplicació del sistema usat a quasi tota Espanya on s'ha eliminat el descompte en els bitllets d'anada i tornada per la introducció del Bonotren de deu viatges. Aquest bono pot usar-se per diferents persones i suposaria un descompte major, però.... hi ha l'obligació d'usar-lo dins del mes.

En el cas de Tavernes el Bonotren té un cost de 29'15 euros. Un viatge costa 2'91 euros i serien 5'82 euros en el cas d'anar-tornar, un descompte de 0'72 euros respecte al bitllet anterior.

Renfe afirma que la mesura beneficia un 95 % dels usuaris dels trens de rodalies però la realitat és que el beneficiat és qui usa el tren de manera freqüent i no els usuaris individuals i amb viatges esporàdics.

Recordem que el dia 1 de gener Renfe ja va aplicar un increment de l'1,85 % en tots els bitllets de trens de rodalies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La nova tarifa no beneficia als usuaris habituals. Els que viatgen de dilluns a divendres els resulta més barat el ja existent bitllet mensual que comprar-se 4 bonotrens de 10 viatges. Tampoc beneficia als qui van i tornen en divendres/diumenge cap a València, doncs no arriben a fer 10 viatges al mes. I, per supost, encara beneficia menys als usuaris ocasionals. Llavors, d'on trauen eixe 95% d'usuaris beneficiats? Per favor...

Anònim ha dit...

Nunca llueve a gusto de todos. A mí personalmente me viene mejor.