L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 14 de febrer del 2015

L'ONG "Solidaritat amb el Tercer Món" ha celebrat la seua assemblea anual


L'ONG local "Solidaritat amb el tercer mon Tavernes" ha celebrat aquesta vesprada assemblea ordinària que ha servit, entre altres, per a retre els comptes als associats de com s'han gastat els diners i els projectes duts a cap, així com per explicar els projectes i tasques que ara mateix duen a cap. L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan.

Amadeo Fons, vicepresident de l'ONG, ha exercit el càrrec de president en funcions donat que la presidenta Maria Jesús Santos Juanes, no ha pogut estar com ha explicat per compromís familiar greu. Des d'ací li donem el nostre afecte i condol.

El secretari Vicent Boscà ha llegit l'acta de la darrer assemblea i ha explicat la memòria del 2014 amb les activitats dutes a cap, com enviament de material sanitari a Serra Lleona, enviament de fons per al projecte escolar de Zimbawe, així com a detallat tota la correspondència per correu electrònic amb el pare Miguel Pajares, víctima de l'ebola, i l'ajuda enviada per combratre aquesta plaga. També ha tingut paraules d'agraïment pel concert de corals, l'ajuda de l'Ajuntament i el sopar solidari del Patronat.

Al llarg de l'assemblea hem pogut conéixer com l'Hospital St. Joseph de Monròvia va haver de tancar, quan era l'únic hospital que atenia debades a la gent humil. Amb l'hospital tancat, qualsevol problema sanitari podia esdevindre un perill mortal. 

El germà Benjamin en la seua intervenció
El germà Benjamin i Jordi Joan, alcalde de Tavernes
 El germà Benjamin, superior de l'ordre de Sant Joan de Déu a València, ha comentat la difícil situació de l'hospital després d'haver passat per 13 morts per ebola, entre ells el pare Miguel Pajares i el director del mateix, el germà Patrick.

Això va implicar un tancament dels hospitals de Serra Lleona i Libèria, amb la qual cosa ara han hagut de començar de nou després d'un procés de desinfecció cosós i complex, i començant ara inicialment una tasca de triatge de manera que els malalts d'ebola s'envien a centres específics, mentre s'han anant obrint especialitats com pediatria, maternitat i consultes externes.

El germà Benjamin ha donat les gràcies per tot quan Tavernes ha fet per l'ordre, responent Vicent Boscà que cal donar les gràcies a la gent de Sant Joan de Deu pel compromís adquirit amb aquella gent fins a donar la vida per ells. Al llarg de tota l'assemblea les referències al pare Miguel Pajares van ser constants, cosa lògica per l'estreta i especial relació que sempre ha tingut amb la nostra ciutat. 
 
Vicente Planells explica el projecte escolar a Zimbawe
Vicente Planells, membre de la junta, va explicar els assistents el programa escolar de Zimbawe on col·labora l'ONG vallera i que es ajuda per adquisició de mobiliari i material escolar per a l'escolar St. Josephine Berhita a Victoria Falls que ja compta amb quatre aules equipades i es confia poder atendre l'equipament de les quatre que hi ha previstes per enguany.

El tresorer, José Antonio Ibáñez, va ser l'encarregat de donar compte de l'estat econòmic de l'entitat detallant les partides més importants. Com a resum final cal indicar que el saldo anterior era de 5.693 euros, els ingressos del 2014 han estat de 8.903 i les despeses 11.778 euros, amb la qual cosa hi ha un total disponible de 2.818 euros. 

L'alcalde Jordi Joan durant el seu parlament
L'alcalde, Jordi Joan, va ser l'encarregat de tancar l'assemblea on va confirmar el compromís adquirit en una reunió amb els responsables de l'ONG de millorar el conveni de 1.000 fins als 3.000 euros i igualment es va comprometre a estudiar una possible ajuda en l'equipament de material a les escoles. 

Davant la pregunta feta per un assistent, que preguntava sobre la possibilitat de dedicar part del remanent de tresoreria per accions solidàries com aquestes, l'alcalde va indicar que no era possible per imperatiu legal, ja que la reforma de l'article 135 de la Constitució pactada pel PP i PSOE ordenava que eixos diners es dediquen a pagar deute del banc, cosa que l'alcalde ha considerat com a injusta, perquè com ja ha dit en altres ocasions, són diners de l'esforç de tot Tavernes i creu que s'han d'invertir en Tavernes, cosa que la llei pactada pel PP i el PSOE ho impedeix.

Jordi Joan va acabar donant les gràcies a tants vallers com estan implicats en aquesta tasca tan noble de ser solidaris amb gent que no coneixem i que sabem de les seues necessitats per la tasca humanitària d'aquestes ONGs que són la veu de tants necessitats.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I se sap perquè Manolo Vidal i Victor Borrás no han estat?.
Estaven de campanya o fent llistes?

Anònim ha dit...

Ja hi havia altra gent d'eixos partits a l'acte. És com us diuen quan tampoc va l'alcalde a altres llocs perque està fent-se campanya a diputat. No sé a que vé publicar eixa classe de comentaris. Sembleu tots xiquets jugant a la política.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs, simplement com publiquem el teu. Tots juguem a la política.

Anònim ha dit...

Si,però jo no soc dels que es clava en si l'alcalde va o no va als llocs. No feu a tots iguals,jo no jugue a jocs de xiquets. El meu no és eixa classe de comentaris.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no publiquem, censurem. Si publiquem, és un joc de xiquets.
No som amos dels comentaris.

Anònim ha dit...

Manolo Vidal estava amb grip segons va dir Simeón als de la directiva.

Anònim ha dit...

Estava amb grip i en el facebook tenim del dia d'ahir felicitacions a les falleres de la Cambro, felicitacions als valentins i valentines i el que es més gros, diu que va estar ahir en Lliria en una jornada de treball on asistiren els presidents Rus i Fabra, junt a alcaldes, portaveus i simpatizants.
I damunt publica una foto d'intervenció en l'acte.

Qui esta dient mentires ací, Simeón o Manolo Vidal?

Anònim ha dit...

Com que si censurem o joc de xiquets? No cal barrejar conceptes. Es publica qualsevol opinió de qualsevol tema amb molla (a favor o no) i s'ometen els ossos dels jocs de xiquets com vore qui va a quins llocs. Política no hauria perque ser sempre només partidisme.
Mira si és fàcil.
Però crec que no hi ha res a fer.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ningú els barreja, almenys nosaltres no. Mentre els comentaris siguen els que són,el resultat serà el que és. Ací i en tots els blogs la gent expressa opinions, majorment poc argumentades, però són seues i les fa com vol.
Ja ens hem anat del tema.

Argumentem i comentem alguna cosa referida a l'ONG i els seus objectius? Gràcies

La Cotorra de la Vall ha dit...

D'acord amb el que vosté ens demana deixem de publicar bovades.