L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 4 de febrer del 2015

Una vegada més el Constitucional dóna la raó a Mònica Oltra en tres casos on no li van respectar el dret a la participació política



 
Una sentència del Tribunal Constitucional declara inconstitucionals tres resolucions de la Mesa de les Corts Valencianes, amb majoria del PP, per no admetre a tràmit proposicions no de llei presentades per Mònica Oltra, portaveu de Compromís i candidata a la Generalitat. 

El TC considera que la Mesa no va respectar el dret a la participació política en condicions d'igualtat i que no va argumentar el veto a les propostes de Mònica Oltra de forma ajustada a la llei. En concret, el TC considera que “la Mesa es va excedir en l'exercici de les seues funcions qualificadores, impedint un debat polític en seu parlamentària i utilitzant un argument inconsistent”.

Les tres proposicions no de llei van ser presentades el mes de març de 2012. La primera demanava que les Corts sol·licitaren al Ministeri de Justícia la llista de immatriculacions a favor de l'Església de béns immobles efectuada per l'Arquebisbat de València des de 1998 i instava la Generalitat a inscriure en el domini públic els immobles no registrats.

En la segona es demanava la retirada de dos premis atorgats a la Casa Cuna Santa Isabel, per entendre que no havien donat suport a persones que ho van sol·licitar en un cas de segrest i tràfic de xiquets. 

La tercera demanava que el parlament valencià es presentara com a acusació particular en el cas de la Fundació Hemisferi, sobre presumpte desviament de fons de cooperació al desenvolupament (el Cas Blasco).

La Mesa de les Corts, amb majoria del PP, haurà de tornar a resoldre l'admissió o no a tràmit de les proposicions no de llei de Compromís, però aquesta vegada haurà de fer-ho “amb respecte al dret fonamental reconegut”, açò és, el dret a la participació política en condicions d'igualtat.

No és la primera vegada que el TC empara Mònica Oltra i condemna a les Corts. En 2010, per exemple va fer sentencies on indicava que s'havia vulnerat el dret en la no admissió d'unes preguntes escrites i en una altra proposició no de llei.