L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 24 de març del 2015

Comença el judici "Terra Mítica" per frau fiscal on el fiscal demana penes de 5 a 53 anys de presó a un total de 38 acusats.


L'Audiència de València ha començat la vista oral del cas Terra Mítica que jutja 38 persones per un presumpte frau fiscal de 4,4 milions d'euros a través de factures falses. Les declaracions dels acusats començaran el 13 d'abril i el fiscal demana penes de 5 a 53 anys de presó. 

La causa s'inicia l'any 2005 en la investigació oberta per la Fiscalia arran d'una denúncia de l'Agència Tributària contra una vintena d'empreses entre les quals hi havia Terra Mítica. Se'ls acusa d'haver defraudat l'impost de societats i l'IVA dels exercicis 2000 i 2001 falsificant factures per serveis que mai no es varen presentar. El frau ascendeix a 4,4 milions d'euros en tan sols dos anys.



Els principals acusats són l'ex-president de Terra Mítica, Luis Esteban, l'ex-director general Miguel Navarro, l'ex-director tècnic, Antonio Rincón i l'ex-cap de contractació Justo Valverde. Entre els imputats hi ha el propietari de l'empresa Altos del Carrichal i gerent de fins a tres empreses més implicades, Antonio Vicente, per al qual la Fiscalia demana 53 anys de presó, la pena més alta.

La Fiscalia sol·licita així mateix set anys de presó per a l'ex-president de Terra Mítica, i 10 anys per a l'ex-director general, l'antic responsable de contractació i cunyat de l'ex-president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana i el tècnic Antonio Rincón. Aquests tres estan acusats a més d'un delicte continuat de falsedat en document mercantil.
-