L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 24 de març del 2015

La predicció estima fortes pluges a la vesprada per la nostra zona




Una gran tromba d’aigua ha caigut a Alzira durant bona part de la nit i, sobretot a la matinada, que ha inundat diversos barris d’Alzira (observeu les fotografies) com Les Basses o el Pont Xàtiva. Aquesta pertorbació meteorològica s’ha col·locat en la Vall de la Murta de forma estàtica i ha provocat unes fortes pluges acompanyades de fenòmens elèctrics. (Hem marcat amb cercle  roig la zona en el mapa)

L’Ajuntament d’Alzira ha decretat la suspensió de les classes als centres educatius i ha aconsellat als ciutadans que tinguen molta cura, sobretot, aquelles persones que circulen en cotxe.

Els Bombers recomanen no circular pels carrers d'Alzira, degut a les fortes pluges caigudes en les últimes hores, hi ha carrers inundats i el clavegueram no pot drenar tota l'aigua. Per tal d'evitar problemes de trànsit, es recomana també des de l'ajuntament no acudir a col·legis ni instituts per evitar més complicacions.

A Carcaixent les fortes pluges han inundat diversos carrers de la població com aquest on es pot comprovar el nivell de l'aigua.



LA PREVISIÓ

Segons AVAMET, durant el matí les precipitacions es concentraran cap a les comarques de València i Castelló, ruixats en general entre dèbils i moderats, però que a les comarques de la Foia de Bunyol, Camp de Túria i la vall del Palància podrien ser puntualment forts i persistents. Cap a Alacant en principi de pluja no n'esperem llevat d'algun plugim anecdòtic. 

A partir de migdia i primeres hores de la vesprada, les precipitacions aniran guanyant en extensió i intensitat, amb tendència a anar traslladant-se aquestes precipitacions cap al sud de València i nord d'Alacant i on seran moderats, puntualment fortes i persistent sobretot en punts de la Marina Alta i la Safor. Les temperatures no patiran massa canvis les màximes, si de cas podrien baixar una miqueta les mínimes. El vent bufarà fluix puntualment moderat de Gregal.




Demà  


Al llarg de la nit continuarem en altes probabilitats de pluja a la zona litoral alacantina. A la resta persistirà l'ambient molt nuvolós al llarg del matí, però sense pluja, les primeres clarianes aniran apareixent des de l'interior fina a la costa des de mig matí. De vesprada ja no hi ha risc de precipitacions i les clarianes aniran guanyant terreny cap al litoral. Les temperatures baixaran, sobretot les mínimes a la meitat sud, mentre que les màximes sols esperem que experimenten un lleuger descens al terç sud del territori. El vent serà demà el factor meteorològic més a tindre en compte, ja que esperem ratxes de Mestral de mes de 70km/h a l'interior i nord del territori.