L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 29 de març del 2015

Teatralització de la visita del rei Felip II d'Austria a Valldigna



Dins dels actes de la fira, i amb la col·laboració de l'Associació de Cavalls de la Valldigna, ha tingut lloc la teatralització de la visita que fa efectuar el rei dels regnes d'Espanya, Felip II d'Austria, un dijous sant dia 20 de febrer del 1586. 


El rei va arribar a Valldigna i va pernoctar al monestir acompanyat dels seus fills, l'infant i futur rei Felip III i la infanta Isabel Clara Eugenia. L'endemà, divendres sant, el rei va escoltar missa al monestir,  va eixir cap a Tavernes (Taverna aleshores) on va dinar i després va seguir camí cap a Gandia,  d'anada cap a Dénia.


Aquesta efemèride és la que s'ha volgut recordar el dia d'avui. Ara un suggeriment: millor cura quan als vestits i demés detalls: Estem parlant d'un acte a finals del segle XVI, i els personatges d'avui estaven vestits a la manera de l'Edat Mitjan, un parell de segles abans. Per altra banda tot perfecte: una forma més de recobrar una part de la nostra història.


1 comentari:

Anònim ha dit...

De edat mitjana res,estaven aprofitant les disfresses de reis d'Orient. Això qui ho organitza? Cal ser una mica més professional. Després diguem del potencial del nostre turisme,però només ens quedem en això,en potencial.