L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 d’abril del 2015

El Congrés dels Diputats debatrà demà una proposició del diputat de Compromís, Joan Baldoví, on demana la revisió del model de finançament autonòmic.

El Congrés dels Diputats debatrà demà dimarts una proposició no de llei presentada pel diputat de Compromís, Joan Baldoví, on urgeix la revisió del model de finançament autonòmic per a garantir la sostenibilitat dels serveis públics al País Valencià.

Joan Baldoví ha portat al Congrés la resolució aprovada per unanimitat en les Corts valencianes a l'octubre de 2013 i que demandava la reforma del sistema de finançament autonòmic, després que, quan ja ha passat més d'un any, el govern del PP no ha canviat el model i ni tan sols ha iniciat els tràmits per a fer-ho. 
Més bé, al contrari: el PP sempre ha ajornat el debat i la votació en el Congrés per reformar l'Estatut per adequar les inversions de l'Estat a la població de les terres valencianes. Teniu més informació en l'enllaç:

La iniciativa del parlamentari valencià demana la revisió urgent de l'actual model que "ha causat el dèficit fiscal en la comptabilitat autonòmica valenciana", amb l'objectiu que es complisca amb el principi d'igualtat entre la ciutadania amb independència del seu lloc de residència.

Així mateix, s'insta al Govern a dotar a la Generalitat valenciana amb 1.800 milions d'euros corresponents a l'exercici de 2014 i 1.983 milions pel de 2015 per a garantir la suficiència financera dels seus serveis públics.

També sol·licita que es reconega el deute de l'Estat amb la comunitat autònoma, valorada, segons la Comissió d'Experts nomenada per les Corts valencianes, en 13.500 milions d'euros entre 2002 i 2011.

La proposició no de llei de Baldoví pretén compensar l'insuficient i injust finançament que, segons es va aprovar en les Corts Valencianes, ha rebut la comunitat autònoma, que rep fons per sota de la mitjana nacional a pesar que la seua renda per càpita també és inferior a la mitjana.