L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 8 d’abril del 2015

El PP contínua castigant l'escola publica

El curs 2015-2016 a iniciar el pròxim setembre contempla suprimir un total de 68 aules d'Educació Infantil, de 3 a 5 anys, en l'escola pública mentre només preveu crear-ne 9. Açò deixa un saldo final negatiu de 59 aules menys, que el departament de la consellera Mª José Català (PP) justifica per "la disminució de població escolar d'Infantil i pel descens de la natalitat".

Un total de 14 de les 69 aules d'Infantil que es van a tancar són de col·legis d'ensenyament en valencià, encara que s'afirma que quatre de les 9 unitats a crear són també en llengua pròpia, amb la qual cosa les línies en valencià perdran 10 aules d'Infantil.

Però les xifres poden no ser reals, si pensem que la major part dels 65 col·legis afectats són de doble línia en valencià i castellà i tots coneixem, perquè va ser el criteri que s'ha seguit, que durant les supressions del curs passat, les aules que no es van tocar van ser en castellà i les suprimides en valencià.

Els sindicats docents, en una primera reacció, indica que els arguments de la Conselleria per al tancament no són reals i que les supressions es deu a l'increment de ràtios fins a 30 alumnes per aula en Infantil i Primària vigent des del curs 2012-13 i afirmen que la solució és baixar les ràtios entre 15-20 alumnes en Infantil i a 20 en Primària.