L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 16 d’abril del 2015

Escàndol monumental a Diputació: Fiscalia denuncia a un dels homes forts de Rus per corrupció.


Una nova recerca contra la corrupció sacseja al País Valencià i càrrecs vinculats al PP centren les sospites. La Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada ha presentat una denúncia en els jutjats de València per una presumpta trama de corrupció en la Diputació de València després d'una recerca que detalla com Marcos Benavent, un dels homes forts d'Alfonso Rus, va constituir una empresa pantalla el 27 de desembre de 2007, Berceo Manteniments, per a suposadament desviar fons públics a través de contractes de la Diputació i la signatura Imelsa, una societat instrumental de la institució provincial. La quantitat malversada supera el milió d'euros.

La Fiscalia Anticorrupció inclou en la denúncia la trama dels leds, el contracte per a la substitució de bombetes convencionals per tecnologia led en tots els ajuntaments. El contracte, licitat per 30 milions d'euros i que Rus va concebre perquè els alcaldes canviaren les bombetes, va acabar beneficiant a un empresari conegut del president, Vicente Quilis, radicat a Xàtiva. Sense experiència prèvia en la fabricació de llums, va aconseguir el 50% de les contractacions. Quilis és el propietari de Inelcom i hauria contractat a càrrecs públics de diversos partits per a aconseguir que els alcaldes acabaren contractant els led de Inelcom, els preferits d'Alfonso Rus.

La Fiscalia ha documentat que Berceo es va constituir el mateix any de l'ascens de Rus a la Diputació -2007, el mateix any en què repescó a Benavent per a Imelsa- i va comprar dos àtics i una nau valorats en 300.000 euros, 540.000 i 230.000 en poc més de dotze mesos. Tot un rècord industrial perquè, segons dades del registre mercantil, no té treballadors, només compta amb un administrador. Segons diverses fonts, malgrat que la denúncia inicial no es dirigeix contra Rus, la recerca sí apunta a ell per ser l'últim responsable. Ahir ningú del seu entorn va voler valorar el cas, només es van mostrar sorpresos. El jutge ha decretat secret de sumari.
Tota la informació destapada per El Mundo la podeu trobar a l'enllaç
-