L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 11 d’abril del 2015

La Conselleria d'Educació (PP) suprimeix una unitat en el CEIP Alfàndec i el CEIP Magraner el curs que ve.

Pàgina del DOCV referida als centres públics de Tavernes
El CEIP Alfàndec i el CEIP Magraner, de Tavernes perdran una unitat escolar per al pròxim curs segons l'arranjament que ha fet públic la Conselleria d'Educació i que ha estat publicat en DOCV del passat dimarts (podeu vore la pagina dalt). A la Valldigna, el CEIP La Valldigna de Simat també en perd una altra en no haver acceptat la Conselleria les al·legacions. 

Segons manifestacions del representant del STE-PV, el valler Àlex Vercher, les supressions farà que entre cinc i huit professors deixen els centres, i ha indicat que les supressions no són tantes com altres anys per ser any electoral. La Safor-Valldigna ha estat els darrers anys una de les comarques més perjudicades per les supressions, i s'han perdut moltes unitats i molts llocs de treball de docents. 

Tal com ací vam informar, i ara en referència només en Infantil, la Conselleria d'Educació del PP té previst suprimir per al curs 2015-2016 un total de 68 aules d'Educació Infantil, de 3 a 5 anys, en l'escola pública. El departament de la consellera Mª José Català (PP) ho justifica per "la disminució de població escolar d'Infantil i pel descens de la natalitat". 

Un total de 14 de les 69 aules d'Infantil que tancaran són de col·legis d'ensenyament en valencià, però s'afirma que se'n van a crear quatre, amb la qual cosa les línies en valencià perdran 10 aules d'Infantil. Però les xifres poden no ser reals, perquè la major part dels 65 col·legis afectats són de doble línia en valencià i castellà i l'any passat la supressió va afectar la línia en valencià per equilibrar l'oferta, segons la Llei Wert. 

Els sindicats docents afirmen que els arguments de la Conselleria per al tancament no són reals i que les supressions es deu més a l'increment de ràtios fins a 30 alumnes per aula en Infantil i Primària vigent des del curs 2012-13. Per tant com a solució, i per millorar la qualitat, seria baixar les ràtios entre 15-20 alumnes en Infantil i a 20 en Primària.
-