L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 28 d’abril del 2015

La premsa informa de més detalls i assumptes sobre l'escàndol a la Diputació i Imelsa


Tot la trama de presumpta corrupció en la Diputació de València, via Imelsa, té el seu origen en un venjança del sogre de Marcos Benavent, exgerent de Imelsa, després de la tormentosa separació amb la seua filla i el boicot a una contractista provincial on treballa el seu excunyat. 

El sogre de Marcos Benavent, anomenat Mariano López, va decidir lliurar els enregistraments a la Fiscalia Anticorrupció i com a efecte es por produir l'enfonsament en política i potser judicialment de Alfonso Rus, de mitja diputació provincial, diversos alcaldes populars i, fins i tot, a part de la cúpula del partit. 

Mariano López ha tingut bones relacions amb Rus per ser president de la patronal de la Costera. El president de la diputació hauria demanat a López una còpia dels enregistraments per a decidir la seua defensa. Les declaracions ahir de Rus en què deia les cintes estaven manipulades seria una estratègia per a desacreditar les cintes i la seua validesa com a prova en el jutjat.

El exsuegro de Marcos Benavent encara que solament pretenia venjar-se del seu gendre, ha fet explosionar la Diputació, a Imelsa i el PP.

Ara hi ha tres processos oberts sobre la gestió de Marcos Benavent al capdavant de Imelsa i un sobre l'àrea de carreteres de la Diputació de València. Tambien la institució que dirigeix Alfonso Rus ha contractat una auditoria externa per a descobrir possibles irregularitats comeses per Benavent. Un frau que l'oposició xifra en un milió d'euros però els investigadors no descarten que siga major.

Existeix també una recerca interna de la diputació centrada en les despeses de l'etapa de Marcos Benavent i especialment en tot el referent a la implantació de la gespa artificial en desenes de camps de futbol de la província i en la construcció de pistes de pádel en nombrosos municipis. 

Mentrestant,  el president de la Diputació de València i del PP provincial, Alfonso Rus, ahir va deixar clar que pensa fer front a l'escàndol que pot acabar la seua vida política. El president Fabra li pressiona i la seua resposta ha estat que no pensa dimitir ni encara que Fabra li ho demane i ha  afegit "si m'ho demana la resposta serà no".

Pisos secrets

Segons publica Levante-EMV Imelsa va tenir una seu secreta per a gestionar expedients sensibles, especialment els referents a la instal·lació de gespa artificial en desenes de camps de futbol de la província.

Quasi ningú sabia d'aquests pisos pagats amb diners públics per a evitar els controls de l'edifici principal i on només treballaven dues persones. La documentació treballada pels dos funcionaris està investigada per un jutjat de València després d'una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció. Els dos tècnics eren de Xàtiva i no tenien relació amb la resta dels seus companys i depenien directament de Marcos Benavent. 

Benavent, molt preocupat per la seguretat, hauria gravat converses telefòniques i reunions amb polítics i càrrecs públics del PP valencià. Segons el diari, era fàcil veure'l amb dispositius de seguiment o inhibidors de senyal per a evitar que li gravaren, com ell feia.
 
I avui El Mundo n'apunta un altre d'escàndol
 Alfonso Rus no hauria presentat al Registro Mercantil els compters de l'empresa de cuina "Fabricación y Distribución del Mueble (FDM)", des que és president de la Diputació, el 2007. Segons El Mundo tampoc les de "Albeba SL" des del 1995, quan va ser alcalde de Xàtiva, o siga diu el diari "ocultaría la facturación de ambas sociedades limitadas desde que está en política y administra recursos públicos".

El Registre de la Propiedad indica que, entre les mercantils,  Rus suma 25 propietats entre Xàtiva, Gandia i les Balears.  Només "Albeba SL", que està a nom de la seu dona des del 1997, té un capital social de vora mig milio d'euros i un mínim de 20 propietats al seu nom en llocs diversos d'Espanya.
 
Mes informació sobre aquest punt:     Enllaç El Mundo
 
 
Article basat en la informació publicada en la premsa diària 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Més corrupció encara? Algú pot votar als del PP amb estes noticies? Com pot ser que les enquestes diguen que van a guanyar els del PP?

Anònim ha dit...

Si hi ha gent que s'apunta i va en les llistes del PP defensant eixa corrupció i això és fa a la llum, es normal que els voten perquè el vot és secret i ningu sap a qui votes.