L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 7 d’abril del 2015

La primavera valenciana li arriba al ginkgo biloba




Fa unes setmanes que som a primavera, l'estació que simbolitza el florir dels arbres, el renàixer cap a una nova vida, plena d'esplendor. Les plantes floreixen i donaran fruits i els animals festegen el seu amor, continuador de l'espècie.

I la primavera li ha arribat també al Ginkgo biloba, un fòssil viven, una espècie única d'arbre sense cap parent proper viu i que va iniciar un camí propi evolutiu  fa uns 270 milions d'anys. L'arbre és originari de la Xina i te diversos usos, tant en la gastronomia, com en la medicina tradicional xinesa. 
 

Fa uns mesos va ser protagonista en el plenari, quan l'oposició li va preguntar a la regidora Llum Sansaloni perquè s'havien desfet de l'exemplar que hi havia al cementeri i acusant de poc interés i de poc respecte davant un arbre tan singular. Ja es va dir aleshores: Ningú no es va desfer de cap exemplar, que  va ser transplantat a un altre lloc del terme. 

Ha arribat la primavera i l'arbre ha començat a brotar, ja se li veuen les primeres fulles i cal pensar que, en unes poques setmanes, lluira amb tot l'esplendor. 

Ja es veu: No havia estat arrancat, no se l'havia fet desaparaixer. Va ser trasplantat per la brigada municipal i suposem que està ben arrelat i esperem que seguesca amb força i cresca en el seu nou emplaçament.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira, si està brotant i tot!!!!
Si va hi haure gent malpenssada que va dir que si estava mort!!!
Que si el govern de Jordi Juan l'havia abandonat a la sort!!!
Mecaxis!!!
Resulta ser que és un arbre que perd les fulles!!!
Quina manera de enredrar estos xicots del pp!!!
Mal penssats, sempre volent fer malvore al govern de Jordi Juan de Compromís!!!
El que tindrieu que fer és treballar pel poble i no fer tanta oposició destructiva, que a la gent del poble no ens interessa eixa oposició!!!
Ale a treballar!!!

Anònim ha dit...

Que avorrits esteu per vacances! Que la opossició parle de bovades,bé,però seguir-li el joc sembla de xiquets.
Quan isquen flors,aviseu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La veritat no veiem eixe avorriment quan hem seguit el mateix ritme de notícies tots els dies. I de visites que fins i tot han augmentat.

Que vosté no li done importància? Problema seu és. Si vostre no estima la natura....

No recordem ací cap comentari sobre el canyaret que va fer l'oposició, el PP i el PSOE, preguntant per l'arbre i acusant el govern d'haver-lo arrancat sense res més. Ara que es demostra que tot era fals i l'arbre brota, resulta que són bovades.

Anònim ha dit...

Que bonica és la naturalea.