L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 10 d’abril del 2015

L'alcalde Jordi Joan firma el conveni amb l'organització de l'Iboga Summer Festival 2015, que pot tindre un impacte econnòmic d'1 milio d'euros.


"Iboga Summer Festival 2015" ha estat presentat avui al Salo de Plenaris de l'Ajuntament de Tavernes. Les primeres xifres aportades per l'organització parlen d'un impacte de visitants que pot arribar als 9.000 espectadors i un impacte econòmic sobre un milió d'euros. 

"No és el tipic festival. Es un festival amb ritmes Gypsy, Swing, Ska, Electro-Swing, Ska – Jazz, Gypsy Punk i altres estils, sobre tot Balka, no molt coneguda a Espanya però si als països de l'Estat i a Sudamèrica. Però la idea no és només músical, car també tindrem taller de dansa, de ball, de teatre, zona de circ, amb una part dedicada a l'oci familiar. Tres dies de música, però cinc total d'acampada, amb temps per a coneixer i gaudir de Tavernes" indicaba Angel Manuel Crespo, de Producciones Safari Musical SL, que estava acompanyat d'Alvaro Garo, ambdos responsable de l'esdeveniment.


.
Els dos representants de l'organització han agraït a l'Ajuntament les facilitats que els ofereix, el lloc preparat per al festival, el sector 12 de la platja i considerava com extraordinàries les instal·lacions, prop de la platja, en una zona urbanitzada amb la qual cosa podran tindre serveis bàsics. 

Crespo i Garo han anunciat un descompte del 10% per a totes les persones de Tavernes, així com l'entrega gratuïta d'abonaments a les associacions sense ànim de lucre. Igualment es van comprometre a facilitar l'arribada d'espectadors, indicant que en anteriors edicions s'havia gestionat el viatge en autobús des de Madrid on el festival té una certa tradició - va començar allí com a festa Iboga - i no es va descartar negociar amb ADIF algun tipus de descompte per a l'arribada en tren, com ja es va fer en el passat Festival. Un altre dels compromisos es dedicar una partida específica a la propaganda, també a l'estranger tot remarcant que 21 grups participants són internacionals i de prestigi i que la passada edició un 10% d'assistents venien d'Europa. 

En parlar de l'impacte, les previsions són incrementar el nombre de participants del 2014, i es va parlar d'una possible afluència de 9.000 persones, amb la qual cosa es beneficiaria el sector comercial local, afirmant l'organització que els serveis que es presten es contracten en la mateixa localitat. Les xifres aportades, segons un estudi de la Universitat Politècnica de Madrid, indiquen que l'edició 2014 va tindre un impacte econòmic sobre el milió d'euros. 

"L'Ajuntament ha de crear les condicions per promocionar la platja" 

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va assenyalar estar molt content per dur a la platja un revulsiu que és alhora un complement a les iniciatives de l'Ajuntament. "Pensem que es positiva la iniciativa de les entitats privades perquè no es missió de l'Ajuntament organitzar festivals però sí obligacio de crear les condicions perquè es promocione la plaja. L'Ajuntament no promou, no posa diners però si es farà responsable de la neteja, policia i assessorament per als permisos". 



L'alcalde va recordar que Tavernes porta quatre anys amb el Festivern, té experiència, i l'èxit del Festivern ha servit per a crear ambient en la ciutat, els joves de Tavernes tenen on anar, però també ha servit per dinamitzar l'economia local " i tot això ho volem ara per a la platja. Hem de crear condicions perquè la gent vinga a fer coses a la nostra platja. Aquest festival ha tingut molt bona acollida en l'associació ACEPLAT i anem a posar tot l'interés perquè isca bé i repetim, i això voldrà dir que ha agradat". 

"Estem arreplegant la recompensa de la bona organització del Festivern". 
 
Josep Llácer, regidor de Turisme, considerava el dia "com a important per a Tavernes, la platja i el turisme" i va efectuar un balanç de les actuacions fetes per la regidoria des del passat desembre amb l'objectiu de dinamitzar i desestacionalitzar la platja, repassant la cavalcada de Reis, l'ajuda a la falla de la Marina i actuacions de les orquestres que han amenitzat estos dies pasquers. 

Llácer considerava que "tota l'experiència adquirida en el Festivern, tot el treball i l'esforç que ha fet aquest govern, , ha tingut la recompensa en que els organitzadors pensaren a Tavernes com a lloc per a la tercera edicio" i estava convençut que l'Iboga Summer Festival atraurà molts turistes que no havien pensat vindre a Tavernes i volem que es duguen una bona impressio de la platja i dels serveis que oferim. 
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Este Festival tiene el nombre de una deroga alucinógena.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les llavors de la poma són molt tòxiques perquè tenen cianur.

Quan a la iboga és una planta i la societat bwiti usa l'escorça de l'arrel en cerimònies religioses per l'efecte al·lucinògenes i perquè augmenta la resistència al cansament.

Igual fa referència a la resistència que cal tindre per a gaudir tres dies seguits del festival.
Es planta del centre d'Africa, tropical.

Anònim ha dit...

Hi ha contactes per que actuen grups locals?

Anònim ha dit...

Si,han fet gestions perque toque la Fístula Valkànica.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I tu com ho saps? No ens consta a nosaltres. Ara és un bon grup.

Anònim ha dit...

Lo dels avantatges en entrades per als vallers sembla una presa de pèl. Entres a la pàgina web del Iboga i trobes el mateix descompte per al públic en general.

Anònim ha dit...

Això que dius es fals.
Tu tindras 10 euros sempre, fins i tot comprant el mateixos dies del festival.
Els altres han de comprar l'abonament abans del 14 d'abril.

Anònim ha dit...

Com va a fer-se l'entrega gratuïta d'abonaments a les associacions sense ànim de lucre?

Anònim ha dit...

Qui compra una entrada en abril per a un event de juliol?