L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 21 d’abril del 2015

Mònica Oltra presenta les mesures de Compromís per a la reindustrialització de l’economia valenciana.


La candidata a presidir la Generalitat ha indicat que el govern valencià ha de liderar una estratègia en col·laboració amb les empreses, agents socials i administracions, per garantir el futur i la viabilitat dels sectors tradicionals de l’economia valenciana des de la innovació tecnològica i la investigació científica. 


Mònica Oltra ha assenyalat que "cal reinventar la nostra indústria. No volem ser els cambrers d’Europa, volem tindre indústria perquè un país sense indústria no pot eixir endavant”. 

Oltra ha subratllat que “Compromís vol un país de primera on les indústries a través de la innovació i les noves tecnologies puguen transformar-se en empreses punteres amb salaris dignes. La competitivitat no ha d'anar en funció de baixos salaris sinó que en funció d’una millora logística”. 

Les mesures de reindustrialització que proposa Compromís passen per l’adhesió a l’objectiu Europa2020 que marca que el 20% del PIB ha de ser industrial, quan ara al territori valencià només és el 13% del PIB.

Un dels principals objectius a solucionar és la falta d’accès al finançament de les empreses i Compromís proposa la creació d’un banc públic a partir de l’IVF, junt al foment de les cooperatives de crèdit ètiques i responsables. Compromís contempla també posar a disposició de les petites i mitjanes empreses préstecs participatius entre les diferents entitats financeres privades i institucions i organismes públics, així com facilitar l’obtenció de microcrèdits amb clàusula de segona oportunitat per a les noves iniciatives empresarials. 

Aquestes mesures són l’acompanyament per l’exportació i l’adquisició d’innovacions per a les empreses, fomentar la internacionalització garantint l’autonomia de l’IVEX (IVACE-Internacional) i donar especial suport a l’exportació de la producció de les petites i mitjanes empreses valencianes i a la relocalització productiva en territori valencià. 

Compromís proposa reorientar la xarxa d’Instituts Tecnològics al seu propòsit original: donar suport al teixit industrial a través d’activitats d’investigació, desenvolupament i innovació, la transformació ecològica de l’economia, la reducció de residus, l’estalvi energètic, l’impuls de programes de formació i la reducció del temps empleat per les empreses en la realització de tràmits burocràtics.