L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 17 d’abril del 2015

Avui presentació del llibre "La vieta: una aproximació al ferrocarril de via estreta Carcaixent-Dénia” a la Biblioteca.



Avui  divendres la Biblioteca de la Casa de la Cultura acull a les 20 hores la presentació del llibre “"La vieta: una aproximació al ferrocarril de via estreta Carcaixent-Dénia”  que comptarà amb la presència de Josep Vicent Bataller, un dels autors del llibre, i Encarna Sansaloni. 
Com assenyala els autors, són pocs els elements que transformen per complet la vida d’un poble, o d’unes comarques, i encara menys els que, després de fer-ho, corren el perill de desaparéixer de l’imaginari col·lectiu en només mig segle, com li esta succeint al “trenet”. 
Eixe sembla ser el destí que li espera al trenet de Carcaixent, que fa 150 anys unia per primera vegada la localitat de la Ribera amb Gandia, i per extensió amb la mar i amb la resta del món, i després es perllongava fins Dénia. 
Per reforçar els records de qui encara el va conéixer; perquè el conega millor qui només ha sentit a parlar-ne; per descobrir-lo a qui ignora que un dia va existir i, sobretot per reclamar la posada en valor del nostre patrimoni històric, com a aposta estratègica de cara al futur.
El llibre es presenta amb una nova reedició, en una versió ampliada, que recopila fotos velles i documents antics i que recull, afortunadament de la mà dels i les protagonistes un bon grapat d’anècdotes i vivències al voltant del trenet.

El pròxim diumenge, 19 d’abril, a partir de les 10 hi ha organitzat un passeig guiat sobre el traçat de la vieta amb Encarna Sansaloni. Eixida des de la plaça de la Casa de la Cultura.
-