L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 de maig del 2015

Acte de Compromís al col·legi Alfàndec: "No me'n vaig de Tavernes" (Jordi Joan)


Compromís ha celebrat aquesta nit l'acte electoral en el col·legi Alfàndec amb un menjador ple de veïns que han escoltat atentament les explicacions inicials del candidat de l'alcaldia, Jordi Joan, per establir després un diàleg amb una ampla participació dels assistents.


Jordi Joan va tornar a confirmar el que ve dient en campanya: "No me'n vaig de Tavernes. La meu prioritat es l'alcaldia de Tavernes. Si estic donant la cara i posant la meua imatge com a cap de llista no es per anar-me'n sinó per ser alcalde de Tavernes".

L'acte ha seguit el mateix model que el del Cantalot: un video introductori de 6 minuts, una intervenció de dos candidats d'uns minuts i una explicació resum del programa de 5 minuts del candidat per entrar a respondre les preguntes i consultes dels assistents, perquè com deia el candidat de Compromís, prefereixen que parlen els veïns, que diguen la seua com a forma d'implicar-se en la política local.



Avui els temes que han sorgit son la circumval·lació, la situació del projecte de millora del riu Vaca, el taller d'ADISVA i especialment la piscina coberta. Sobre aquesta ha dit el candidat: "¿penseu que si hagues hagut una mínima oportunitat d'obrir-la, no ho hauria fet?.
 
Jordi Joan va dir sobre la data d'obertura a octubre que no sabia si somriure o enfadar-se en vore com hi ha candidats que s'aprofiten de la bona fe i del desconeixement de la gent sobre els procediments concursal, com el que està immers a hores d'ara la piscina coberta, per posar dates. 

Jordi Joan va recordar que la piscina està en mans del jutge, que no ha dictat cap resolució al respecte, ni l'empresa s'ha capitalitzat, mentre recordava que l'Ajuntament va donar fa uns dies el permís d'hipotecar la concessió perquè l'empresa pogués capitalitzar-se.

Iniciat un debat que va resultar molt interessant, alguns dels assistents, que demostraren coneixer del tema tal com parlaren, al final van opinar que quan s'òbriga, i donat el cos que tindrà de manteniment, li serà mes rendible a l'Ajuntament pagar autobusos gratuïts per dur als veïns a altres poblacions. 

Ningú va rebutjar que la piscina una vegada iniciada s'haurà d'acabar, i si no és l'empresa serà l'Ajuntament qui haurà de rescatar la concessió amb els sacrificis econòmics que és d'esperar per a tots els vallers, molt superiors al cost de l'aparcament.

La piscina coberta va ser comparada al pàrquing municipal del Passeig també obra del PP: un fracàs total, però la piscina a major escala. Totes les veus que participaren foren crítics en el mateix: la concessió a una empresa amb qualificació de viabilitat econòmica zero va ser una temeritat del PP que estem ara pagant els vallers i damunt, sense que Manolo Vidal haja mai explicat que el va dur a la decisió de triar una empresa sense solvència i sense experiencia en piscines. Fins i tot, un assistent va contar com un parent seu va haver d'explicar-los com s'havia d'impermeabilitzar la piscina perquè la concessionària no tenia ni idea.